Nyheter

Grønn bølge i byen

I SENTRUM: Oslofolk støtter grønn kurs.

Selv om oppmerksomheten har vært stor omkring bompengemotstanderne de siste ukene, viser flere undersøkelser at Oslos innbyggere slett ikke er misfornøyde med kursen i miljø- og samferdselspolitikken.

Sykkel i sentrum

• 33 prosent oppgir miljø som sin aller viktigste sak, ifølge en studie Norstat har gjort for Aftenposten.

• Tre av fire innbyggere støtter Oslos klimamål. 63 prosent mener arbeidet med å nå klimamålene vil gjøre byen bedre å bo i, ifølge klimaundersøkelsen 2018.

•46 prosent av de spurte er «stort sett positive» til å få bilene ut av den innerste sentrumskjernen i hovedstaden, mens én av tre er negative, ifølge en undersøkelse Sweco har gjort for Oslo kommune.

• 85 prosent av de spurte mener det er bra at sykkelveiutbygging prioriteres, ifølge en holdningsundersøkelse om sykling i Oslo.

Miljøtiltak

– Det går an å gjøre tøffe miljøtiltak og likevel ha med seg folket, men dette har vi egentlig ikke prøvd før i Norge. Problemet i miljøkampen har vært at politikerne har vært redde for å miste støtte, sier Arild Hermstad, byråd for miljø og samferdsel i Oslo.

I dag åpner 53 nye bomstasjoner i hovedstaden. Byrådet med Arbeiderpartiet, SV og MDG vil bruke bompengeinntektene til å finansiere sykkelveier, kollektivtransport og grønne prosjekter i byen.

Nyeste fra Dagsavisen.no: