Nyheter

T-banen stengt i påsken

I påsken rykker 150 arbeidere inn i tunnelene for å oppgradere infrastrukturen på T-banen.

1 av 4

Etter at siste bane gikk natt til lørdag, stengte all trafikk mellom Majorstua og Grønland, og åpner ikke igjen før 2. påskedag.

T-banen vil også være stengt mellom Sinsen og Carl Berner i samme periode.

For rutetider: se ruter.no

80 kilometer

– Vi skal bruke påsken på å gjøre en rekke nødvendige oppgraderinger, sier prosjektleder i Sporveien, Paal Sanni til Dagsavisen.

Oslo har 80 kilometer med T-banenett, og i påsken vil noen av disse kilometerne blant annet få byttet ut strømskinner i stål med aluminium.

– Vi skal i løpet av de neste 2 åra bytte strømskinnene på hele strekket fra Majorstua til Helsfyr. I påsken gjør vi det fra Majorstua til Grønland. Aluminium leder strøm bedre enn stål, og vil sørge for at strømforsyningen til togene blir mer effektiv. På den måten vil det være med på å legge til rette for økt kjøring på eksisterende infrastruktur. Det ligger i planene å øke trafikken fra høsten av med flere tog, sier Sanni.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Sporveksler

– Vi skal også i påsken bytte ut seks sporveksler og legge inn nye drivmaskiner. Vi vil også gjøre dryppsikring i tunneltaket. Dette for å hindre at vann gjør skade på infrastrukturen. I denne omgang prioriterer vi arbeid i sporet, men på Jernbanetorget stasjon vil vi bytte ut varmekabler og fliser i inngangspartiene, sier han.

Arbeidene vil foregå hele døgnet.

– Vi skal også gjøre noen mindre stengninger Kristi himmelfartsdag og pinsehelgen på Majorstuen men da vil banen gå mer eller mindre som normalt, sier han.

– Det er omfattende arbeider som skal gjøres. Totalt skal det brukes 400 millioner kroner på arbeidet, som vil holder på med hver påske og andre stengeperioder fram til 2021, sier byggeleder Stina Gjøen Simensen til Dagsavisen.

– Min jobb blir å følge opp at den tekniske kvaliteten blir som planlagt, sier byggelederen, som i år skal tilbringe påsken i en T-banetunnel.