Nyheter

Vant barnehagekrangel

Vålerenga Stadion og Plan- og bygningsetaten har vært i konflikt om utearealene i barnehagen. Nå har VIF vunnet hos Fylkesmannen.

For nokså nøyaktig to år siden skreiv Dagsavisen først om «barnekrangel i leikegrinda».

Plan- og bygningsetaten var den gang skeptisk til hvor stor barnehage Vålerenga skulle få ha på det nye stadionet.

Stor barnehage

– Det kan bli vanskelig å få innpasset en barnehage med mange avdelinger i stadion, spesielt på grunn av manglende uteareal, uttalte avdelingsdirektør Andreas Vaa Bergmann i plan og bygg til Dagsavisen den gang.

Siden har krangelen fortsatt. Barnehagen har ikke hatt ferdigattest, og i sommer varslet etaten at de vurderte å pålegge at bruken av barnehagen skulle opphøre.

Årsaken har vært at utearealene skal ha vært endret ulovlig, i forhold til reguleringsplanen for området, skriver Vårt Oslo.

Nå melder avisen at stadionselskapet Vålerenga kultur- og idrettspark (VKIP) har klaget saken inn for Fylkesmannen i Oslo og Viken, og rett før jul kom dommen.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Fullt lovlig

Ifølge Vårt Oslo sier avgjørelsen hos Fylkesmannen at endringene i barnehagens uteareal er fullt lovlige. Så da må saken til ny behandling hos plan og bygg.

– Vi har gjennom hele prosessen forsøkt å gjøre ting riktig. Derfor er det ekstra godt å se at Fylkesmannen deler vårt syn i saken, sier Stig-Ove Sandnes i VKIP til Vårt Oslo.

– At avslaget er opphevet betyr ikke at det er gitt tillatelse til endringene, sier Atle Jan Larsen hos plan og bygg til avisen.

Les også: Arenaen er bedre enn VIF (Dagsavisen+)

Mer fra Dagsavisen