Nyheter

Manglerud Star testet formen i Danmark

Trening: Manglerud Star spilte tre kamper på tre dager mot danske lag. Det endte med en seier og to tap for Oslo-klubben.

Bilde 1 av 2

Av Haakon Thon

Danmark (Dagsavisen): – Det irriterer meg at vi må starte på nytt igjen i år. Det er stort sett det samme laget som var her i fjor, likevel må vi starte helt på nytt. Jeg forstår at vi må det, men det irriterer meg, sa MS-trener Dave Livingston til Dagsavisen etter at MS hadde slått Frederikshavn 4-1 lørdag.

Dagen før hadde de imidlertid tapt 6-1 for Esbjerg. Livingston var bare mellomfornøyd etter de to kampene.

– Vi trenger mer stabilitet. I dag (lørdag) har vi perioder som er gode, og så har vi perioder som er forferdelige, forklarer Livingston.

Les også: Tidligere Premier League-dommer på vei til Eliteserien

Opplading

Det skal legges til at MS ikke fikk noen optimal oppladning til kampen da bussen nesten havnet i Tyskland før de forstod at de hadde passert Esbjerg. Dermed måtte de få kampen utsatt og det ble liten tid til oppvarming for MS-gutta. En annen konsekvens var at spillerne kom seg seinere enn planlagt i seng, og opladningen til kampen mot Frederikshavn ble dermed heller ikke helt som planlagt.

– Gutta gikk og la seg for 12 timer siden, forklarte Livingston etter kampen.

Manglerud Star har vært aktive på overgangsmarkedet i sommer og hentet flere spillere fra Lørenskong, som gikk konkurrs etter forrige sesong.

Magnus Brekke Henriksen, Kevin Nilsen Berg, Marius Johansen har alle tatt turen fra Romerike til Oslos østkant. I tillegg har Mats Henriksen kommet hjem igjen til klubben fra Frisk Asker.

Skåsskamp

Magnus Brekke Henriksen markerte seg i hvert fall i den andre kampen med å havne i slåsskamp med en spiller fra Frederikshavn. Der, som i kampen, ble det også klar borteseier. Og det viser om ikke annet at nysigneringen er villig til å blød for den nye drakta.

Samtidig har det kommet inn tre nordamerikanere, og de er det alltid knyttet stor spenning til. Løperne Evan Allen og Mike McNicholas var tidvis anonyme i kampene i Danmark, men McNicholas fikk vist fram at han har målteft, og scoret intet mindre enn fem må på tre de kampene.

– Han har et godt skudd og er en god spiller, men jeg håper vi kan få se enda mer av både Mike og Allen, sier Livingston.

Keeper

Det største spørsmålstegnet i MS-troppen er likevel keeper Michael Morrison. Også en ny nordamerikaner, som ikke har hatt mange solide prestasjoner så langt i oppkjøringa. Og med seks baklengs mot Esbjerg fredag var det mye som tydet på at oppholdet i Norge kunne bli kort. Han løftet seg imidlertid noe mot Frederikshavn, der det bare ble ett baklengs.

Livingston virket også usikker på den nye keeperen da Dagsavisen spurte om hva han synes om den nye keeperen etter kampen mot Fredrikshavn.

– Han har ikke stått godt, men vi får se i morga mot Ålborg, sa Livingston kort om keepersituasjonen.

Mot de regjerende danske mesterne fra Ålborg tapte MS som forventet etter tre kamper på tre dager. Danskene vant 5-2, men Morrison tok et stort steg i riktig retning likevel. Det ble noen litt billige baklengsmål, men han vartet også opp med noen solide redninger. Spørsmålet om hvem som vokter buret til Manglerud Star kommende sesong er likevel ganske åpent.

Les også: Stadig mer munnbruk i Oslo-fotballen

Mer fra Dagsavisen