KFUM videre til 2. runde i cupen

(Lokomotiv Oslo - KFUM 0-3). Bortelaget fra Ekeberg imponerte ingen mot 3. divisjonslaget Lokomotiv Oslo, men vant kontrollert til slutt.

Bilde 1 av 0

MARIENLYST KUNSTGRESS (Dagsavisen): Det skulle ta nesten en time før KFUM fikk ballen i mål borte mot Lokomotiv Oslo. KFUM-trener Jørgen Isnes var likevel greit fornøyd med kampen.
- Det er ingen stor kamp av oss. Det skal vi være ærlige og innrømme, men vi tar oss videre og det er det det handler om. Cup er bonus og alle liker bonuser. Vi håper å nå langt i cupen og da var det viktigste å vinne denne kampen og samtidig unngå skader. Det tror jeg vi klarte, sier en fornøyd Isnes til Dagsavisen etter kampen.
Det skulle likevel ta nesten en time før "Kåffa" fikk ballen i mål, men det var KFUM som skapte det som var av muligheter frem til det.

I krysstanga

Lars Olden Larsen hadde et nydelig forsøk fra hjørnet av 16-meteren allerede etter 12 minutter, men ballen skrudde opp i motsatt krysstang og ut.
Lokomotiv Oslos største mulighet i førsteomgang kom et par minutter etter Larsens stolpetreff. Fra tribuneplass fikk den gamle skikongen Bjørn Dæhlie se sønnen Sivert Falck-Ytter Dæhlie skyte ballen via en KFUM-spiller fra langt hold. Ballen fikk en ekkel bue for KFUM-keeper Knut André Søyland Skjærstein som måtte strekke seg så lang han var for å få slått ballen til hjørnespark.

Gamle synder

Etter dette trillet KFUM ball uten å klare å spille seg til de helt store mulighetene.
- Dette er litt "Kåffa" fra i fjor. Det mangler litt sprut, og det er vanskelig å komme opp i 100 prosent i en slik kamp. Det blir noen kunstpauser hos flere av spillerne utpå der, sier Isnes.
Det som kom av farligheter var stort sett skudd utenfor 16-meteren. Både Yannis Moula og Stian Sortevik hadde forsøk som var ålreite, uten at det ble uttelling. Etter 35 minutter hadde midtstopper Håkon Aalmen tatt turen opp fra midtforsvaret og fikk plutselig veldig mye plass på venstresiden. Inne foran mål fant han Erik Stafford, men heller ikke spissen maktet å treffe mål.
- Vi produserer nok til å vinne kampen i førsteomgang, slår Jørgen Isnes fast.
Lite endret seg etter hvilen og Jørgen Isnes vet like godt som alla andre at så lenge det står 0-0 er det bare et lite feilskjær som skal til før man plutselig havner under, og Fisnik Kastrati og Moses Mawa ble sendt i oppvarming.
- Begynte du å bli litt nervøs da det begynte å nærme seg timen spilt?
- Nei, det vet jeg ikke, men gutta har jo lyst til å spille, ler Isnes.

Flere unggutter fra start

Isnes hadde gjort flere endringer i troppen fra den som slo Vidar i serieåpninga 3-0 i helga. Mange av KFUMs unge, lovende fikk tillitt fra start. Blant annet Yannis Moula, Ferdinand Ådlandsvik og Lars Olden Larsen. Isnes synes de klarte seg bra.
- De gjorde det veldig bra der ute. Lars løper og jobber. Vi vet hva vi får med han og han var veldig god i starten. Yannis er litt enten/eller. I dag synes jeg han havnet litt mye i mellomrommet. Jeg skulle gjerne likt å se han komme seg litt mer inn bak forsvaret slik at Robin (Rasch) kunne funnet han der. Ferdinand er en strålende spiller med overblikk og en fantastisk ro, sier Isnes om tre av unggutta.
Men i det 56. minutt var det nettopp Ferdinand Ådlandsvik som måtte vike plass for Fisnik Kastrati.
- Jeg så rett og slett at Robin (Rasch) og han ble litt for like på midten der, så da ville jeg prøve Fisnik i stedet for, sier Isnes om byttet.
Men det var Kastrati som han som havnet i fokuset da kampen gikk inn i sitt 59. spilleminutt. På en retur var det venstreback Simen Vedvik som dukket opp og sørget for 0-1.

Fire minutter

Denne scoringen endret en god del. Ikke på selve kampbildet, det så fremdeles ganske likt ut. Men der man før målet følte at KFUM slet med å finne åpninger, så det nå ut som de trillet ball for å kontrollere kampen og holde Lokomotiv Oslo unna eget mål på en glimrende måte. Mål gjør sånt med måten man ser en fotballkamp.
Lokomotiv Oslo klarte likevel å spille seg til stadig flere småfarligheter, og med drøye ti minutter igjen valgte Isnes å slippe innpå Moses Mawa som scoret to i serieåpningen da KFUM slo Vidar 3-0. Og etter fire minutter på banen fant Stian Sortevik innbytteren som trillet ballen iskaldt i lengste hjørne. Igjen fra venstre, der det hadde vist seg å være god plass til tider.
Fire minutter før slutt fjernet den andre innbytteren, Fisnik Kastrati, all tvil da han fikk to muligheter etter et hjørnespark. Det første skuddet ble blokkert, men på det andre hamret han ballen i nettet og fastsatte sluttresultatet til 0-3.
- Jeg er strålende fornøyd. Vi har gjort jobben vår, konkluderte Jørgen Isnes.