Nyheter

Vil ha fast hall

Venstre ønsker en permanent flerbrukshall på Tøyen.

Bilde 1 av 2

– Jeg mener byrådet må komme med en mer redelig forpliktelse. Om vi knytter dette til debatten om hva som er viktig å få til på Tøyen, så er en permanent flerbrukshall svaret, sier bystyremedlem Guri Melby (V).

Som Dagsavisen har skrevet vil det komme på plass en midlertidig flerbrukshall på Sirksuplassen på Tøyen i 2017.

Melby peker på at det ikke bare er idrettsaktivitetene og Tøyen sportsklubb som trenger et sted, men også alle de praktiske mulighetene som vil åpne seg ved en permanent hall.

– Det kan bli en møteplass og sosial arena som en midlertidig hall ikke vil kunne oppfylle. Dessuten frykter jeg at en midlertidig hall kan bli stående lenge. Se på Mortensrud, sier Melby.

Les også: Nå blir det idrettshall på Tøyen

Permanent

På Mortensrud er det en plasthall som ble reist i 1999. Den står der fortsatt.

Det er på Sirkusplassen mellom Munch-museet og Botanisk hage det er planlagt flerbrukshall.

Idrettsbehovsplanen, som ble fremmet av byrådet som en del av budsjettet, viser at det er en kraftig underdekning på idrettshaller i sentrumsbydelene i Oslo, deriblant Tøyen. Det haster derfor med å finne gode løsninger. Der står det blant annet: «Indre by har størst underdekning i dag og har behov for å øke kapasiteten mest».

Melby mener en midlertidig hall er til hjelp, men at en permanent løsning er å foretrekke.

– Nye idrettshaller kan være fine bygg og gi noe tilbake til omgivelsene. Jeg vil gjerne utfordre byrådspartiene og Rødt til å vise at de mener alvor med Tøyensatsingen sin, og dermed stemme for Venstres forslag fra behovsplanen, og vår bevilgning av 2 millioner i budsjettet, til å komme i gang med arbeidet allerede i 2017, sier Melby.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Bolle

I Byrådet mener de Melby burde feie for egen dør da byrådet hun selv var en del av ikke gjorde noe med mangelen av hall på Tøyen.

– Guri kan ta seg en bolle, eller lussekatt, sier byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen (Ap).

Hun mener det forrige byrådet burde gjort mer.

– Fremveksten av Tøyen sportsklubb viser en utrolig historie om lokalt engasjement og behov for tilbud i nærmiljøet. Nå er det et behov for flerbrukshall. Derfor setter vi inn et akutt tiltak på Tøyen – midlertidig flerbrukshall. Den håper vi å få på plass i løpet av neste år. Samtidig jobber vi med en permanent flerbrukshall i motsetning til Guri Melby, som tydeligvis er kritisk til noe hun selv aldri gjorde noe med, sier Hansen.

Øya som til nå har brukt Sirkusplassen til sitt inngangsområde er positiv til en hall på Tøyen.

Les også: Byrådssplitt om Ekeberg – Ap gikk til høyre for å få utbygging

Dialog

Øya skal i dialog med kommunen på nyåret, og ser for seg at hallen kan være nyttig også for dem.

– Tøyenparken er jo såpass romslig og gjør alt mer fleksibelt, så jeg er helt sikker på at vi tilpasser oss og finner en god løsning. Dette er en hall vi har støttet hele tida, siden ideen kom. Vi har vært i dialog med de lokale kreftene og vi kan hjelpe til, så dette blir en god kulturarena for Tøyen, sier pr-sjef Jonas Prangerød hos Øya.

Les også: Tidsbank på Tøyen

Nyeste fra Dagsavisen.no: