Nyheter

Hva med bare å gratulere med dagen?

KOMMENTAR: Kjære dårlige naboer i blokka der jeg bor. Dette er et åpent brev til dere. Jeg vet ikke hvem dere er. Men jeg har tenkt: Kanskje dere bare trenger noen å snakke med.

Alle sameier og borettslag har en. En som kanskje alltid har bodd der. Ikke en Narvestad, men mer en gammel frøken Hansen eller enkemann Jensen. I vår blokk er det minst tre av dere, ser det ut til.

Blokktroll. Dere minner om nettroll. Men ingen av dere har navn. Ingen vet hvem dere er, dere som åpenbart føler dere kallet hver gang noen har tenkt å ha det litt hyggelig.

Nå sist var det en nabo i min etasje som fikk unngjelde. Han skulle ha bursdagsselskap med noen venner og hang opp et hyggelig nabovarsel i heisene og et par andre steder.

Hei kjære nabolaget, skrev han.

I dag har jeg bursdagsfest. Fra kl. 19.00 til 24.00 har jeg invitert mine venner. Håper at dere kan tåle litt stemning. Takk. Hilsen leilighet det og det.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Om noen skulle velge å skrive noe på lappen, kunne man kanskje tenke seg at det var «ha en hyggelig kveld» eller «gratulerer så mye med dagen». Eller «kos dere». Neida. Ikke dere tre.

«Ikke kast opp som sist», har en av dere skrevet. Hva tenkte du egentlig da?

En annen av dere har strøket over klokkeslettet 24.00 og skrevet: «23:00 er reglene!» Raust!

Den siste av dere har gått mer systematisk til verks. Du har skrevet en lapp på maskin og printet den ut i flere små lapper som du har er hengt opp på alle nabovarslene.

«HUSORDENSREGLENE SIER AT ETTER 23:00 SKAL DET VÆRE ROLIG I BLOKKA

MEN OK VI TÅLER TIL 00:00

MEN DET HOLDER ELLERS AT VI SOM BOR RUNDT OMKRING DEG

MÅ HØRE DIN RADIO HVER OG HELE HELGEN.»

Jeg har snakket med han som hadde bursdag, og jeg vil at dere skal vite at han selvfølgelig ble lei seg. Og så vil jeg at dere skal tenke over hvordan andre i blokka føler at naboskapet kjølner når tre anonyme beboere raper sure oppstøt hver gang noen av oss andre har noe å feire.

Og så har jeg tenkt at dere helt sikkert ikke er onde mennesker. Kanskje dere bare trenger noen å snakke med? Navnet mitt står på døra. Kom gjerne innom på en kaffe. Kanskje vi kan få et godt naboskap – ikke bare faenskap.

Les også svaret: Rop fra et «blokktroll»

Mer fra Dagsavisen