Nyheter

KFUM vil lære av nedrykket

(Mjøndalen - KFUM Oslo 2-0). Eventyret i 1. divisjon er over for KFUM. Men klubben vil opp igjen. Og vil møte en spisset 2. divisjon neste år med offensiv tankegang.

Bilde 1 av 2

Det er alltid et veiskille når håpet er ute. Derfor var det en svært skuffet KFUM-gjeng som forlot Mjøndalen søndag ettermiddag i visshet om at laget er nede i 2. divisjon før siste seriekamp er spilt. Avslutningen mot Raufoss kommende helg blir en kamp der lagene kan leie hverandre ned.

Nedrykket kommer paradoksalt nok etter en periode der KFUM har vært nær sesongbeste spillemessig. Nederlaget mot Mjøndalen (som ikke har tapt hjemme i år) oppsummerte på sett og vis hele sesongen. KFUM spiller ball uten å score fordi de ikke er giftige nok innenfor 16-meteren. Og så misser de den ene gangen som gjør at motstanderen får grepet.

- Og det skjedde rett før pause i denne kampen. Vi får 0-1 nærmest på vei inn i garderoben etter en helt unødvendig feil, sier KFUM-trener Ståle Andersen til Dagsavisen.

Dermed kan Mjøndalens Amahl Pellegrino dundre inn ledelse på en kontring etter KFUM-balltap.

Og så kommer Mjøndalens andre scoring rett etter hvilen. Erik Midtgarden blir ikke presset når han får skyte fra 20 meter.  Da må KFUM jage scoring, skaper noen store sjanser, men treffer aldri mål. En av fjorårets dominerende målscorere, Dennis Obeng, bommet regelrett på ballen da han kunne redusere til 1-2. Et senere forsøk ble reddet på målstreken av Mjøndalen. Da går det som det går.

Det er bare Bryne og Raufoss som har scoret færre mål enn KFUM i år (30 mot 31).

I 2017 er KFUM i 2. divisjon igjen, men neste år er den divisjonen betydelig spisset ettersom den bare skal bestå av to avdelinger.

- I så måte kommer vi rustet tilbake. Vi har jo vært mentalt forberedt på at nedrykket kunne skje, men det er veldig surt når det er et faktum, sier Andersen.

I de tre siste kampene (3-0 over Levanger borte, 0-1 mot Jerv hjemme og 0-2 mot Mjøndalen borte), har KFUM kanskje levert noen av sesongens beste prestasjoner. Men det var altså ikke godt nok på dette nivået.

- Men fotballen i KFUM har aldri vært bedre enn nå, minner Andersen om.

Hans trenerkontrakt går ut etter denne sesongen, nå vil både han og spillere summe seg og oppsummere sesongen før det defineres hvordan veien videre vil bli.

Det som er klart er at KFUM vil være en dominerende og synlig kraft i Oslofotballen.

KAMPFAKTA

Mjøndalen – KFUM Oslo 2-0 (1-0)

Isachsen stadion: 2061 tilskuere

Mål: 1-0 Amahl Pellegrino (45), 2-0 Erik Midtgarden (55).

Dommer: Per Erik Haugen, Rælingen. Gult kort: Joachim Solberg Olsen, William Sælid Sell, Mjøndalen.

Mer fra Dagsavisen