Nyheter

Buss for tog i rute

Jernbaneverket gjør store oppgraderinger på flere togstrekninger denne uken. Omtrent 30.000 reisende er rammet, men det var lite som minnet om trafikkaos på Oslo S i dag morges.

Bilde 1 av 3

På grunn av vedlikeholdsarbeid er nesten hele Oslo Sentralstasjon stengt i tiden 1.-7.august - altså hele denne uka. De rammede strekningene er mellom Oslo S og Lillestrøm, Ski, Bryn og Grefsen. Reisende må derfor ta buss isteden, og de som skal lengre blir nødt til å bytte til tog fra korresponderende buss på andre stasjoner.

Ansvarlig for alternativ reise i NSB, Tove Flobergseter kan puste lettet ut etter premieremorgenen som gikk etter planen.

 Bussene har gått tidsnok, og de reisende virker fornøyde. Det vi har vært mest spente på er trafikkbildet. På det travleste går det en buss i minuttet ut fra Oslo S, og da er det klart at det fort kan bli trafikkork ut av byen. Men vi samarbeider med politiet, og satser på at dette skal gå bra også i ettermiddagsrushet, sier Flobergseter.

NSB har for anledningen leid inn 200 personer som bistår de reisende på stasjonene, og 300 busser er hentet fra hele landet, til og med så langt nordfra som Troms. Det virker som NSB hadde kalkulert riktig, og de reisende Dagsavisen pratet med, hadde kun godord å fare med.

– Fabelaktig!

Ekteparet Inger Marie og Einar Agard forteller at de ikke tar så mye tog til vanlig, men at de nå har valgt det for å komme seg til Tynset på ferie. På grunn av vedlikeholdsarbeidet må de ta buss fra Oslo til Hamar, hvor de kan ta toget videre. På tross av et ekstra bytte, har de hatt en positiv opplevelse så langt.

– Dette er helt fabelaktig. Det går så bra, og det er hyggelig betjening som har hjulpet oss, forteller Inger Marie.

– Ja, helt enestående, mener Einar.

Velger fortsatt tog

Trondheim-studenten Siri Nordén forteller at hun alltid tar tog for å komme seg til studiebyen. Vedlikeholdsarbeidet har ikke skremt henne fra å ta toget også denne gangen. Hun må ta buss til Eidsvoll, for så å ta toget videre.

– Arbeidet må gjøres innimellom, så dette er ingenting å klage på. Det har gått veldig greit. Jeg var klar over dette da jeg bestilte, og fikk også en tekstmelding med informasjon fra NSB i går.

– Hvorfor velger du å ta tog istedenfor fly til Trondheim?

– Jeg tenker litt på miljøet da, og vil gjerne støtte opp om tog i Norge. Dessuten pleier vi å være en gjeng som tar toget sammen, så det er veldig hyggelig, forteller Nordén.

Mer fra Dagsavisen