Nyheter

Raymond Johansen : «Jeg er opptatt av å være respektfull. Men nå får det hælen døtte meg holde».

Høy temperatur i bystyresalen.

Raymond Johansen ble hissig fra talerstolen i bystyresalen onsdag.

Byrådsleder Raymond Johansen la ingenting imellom da han fikk krass kritikk fra enkelte opposisjonspolitikere i Oslo bystyre onsdag.

Blant andre KrFs Erik Lunde og Høyres Eirik Lae Solberg var sterkt kritiske til at byrådet har uttalt seg i skarpe ordelag mot enkelte politikere etter at de mente Oslo ikke blir godt nok kompensert i det nye inntektssystemet for kommunene.  

«KrFs stortingsrepresentant fra Oslo, Hans Olav Syversen, bør kanskje begynne å bevege seg mer rundt i byen han er valgt til å representere», skrev finansbyråd Robert Steen i et innlegg i Dagsavisen.

Vil fortsette å kritisere

– Det kan være lurt når man kritiserer andre politikere at kritikken er basert på kunnskap og ikke kunnskapsløshet, sa Høyres Eirik Lae Solberg.

Da Johansen fikk kritikk for måten byråder har omtalt Syversen og andre politikere på, gikk han til knallhardt motangrep.

LES OGSÅ: Ingen tiltakspakke til Oslo Øst

– Jeg er opptatt av å være respektfull. Men nå får det hæren døtte meg holde. Når man har politiske debatter med stortingsrepresentanter og regjeringspolitikere om politiske veivalg, hvis man på et grunnlag mener at denne byen fortjener mer, så skal vi drive med et press. Grunntanken er at vi skal ha samarbeid, men jeg vil ha meg frabedt at vi skal komme til denne sal og nærmest bli halekjørt hvis vi kritiserer en statsråd eller en stortingsrepresentant. Det vil vi fortsette med, tordnet Johansen, og klasket hånda gjentatte ganger i talerstolen.

– Solvik Olsen er en kranglefant

Dagens debatt handlet lenge om samarbeidsklimaet mellom byrådet, Stortinget og regjeringen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

– Jeg var tydelig på at jeg har stor respekt for Syversen. Men det betyr ikke at han er unntatt fra kritikk. Vi kan ikke ha et system der vi ikke skal ha friske politiske debatter. Jeg står milevis fra Ketil Solvik Olsen. Jeg har ikke problemer med å kalle han en kranglefant. For det er han. Men det betyr ikke at vi ikke skal ha et godt samarbeid. I vårt demokrati er det ofte for lite og for utydelig politisk debatt. At vi går i bresjen for det motsatte og ønsker å være tydelige og uredde talsmenn for denne hovedstaden er jeg stolt av, sa Johansen.