Nyheter

MDG: – Bør velge Tøyen foran Bjørvika

Dersom det skulle vise seg at det blir billigere å bygge nytt Munchmuseum på Tøyen, selv etter at byggingen i Bjørvika er igang, bør byrådet velge det, mener Oslo MDG.

Igjen er det bråk rundt byggingen av det nye Munchmuseet i Bjørvika. I helga var byggingen tema på årsmøtene til Oslo Venstre og Miljøpartiet De Grønne i Oslo. Som Dagsavisen skrev forrige onsdag ble det foreslått i Oslo Venstre å gå inn for å stoppe byggingen i Bjørvika. Dette ble ikke vedtatt. Men Oslo MDG valgte å gå inn for å utrede byggekostnader på Tøyen sammenliknet med byggekostnader i Bjørvika.

Byrådet er allerede igang med å granske de fremtidige driftskostnadene til Munchmuseet, men de har fastholdt at de vil gjennomføre byggingen, som allerede er igang. Likevel mener Oslo MDG at byrådet må se på et alternativt museum på Tøyen.

LES OGSÅ: Avviser omkamp om Lambda

Best økonomisk

– På grunn av det som har kommet fram om byggingen av nytt hovedbibliotek så mener vi det er viktig at vi ser på kostnadene knyttet til Munchmuseet, rett og slett for å se hvor mye det vil tynge budsjettene framover. Vi har ikke et krav om at byggingen skal stoppes, eller om at vi ønsker at museet skal til Tøyen. Men vi vil se på realitetene, og om et Tøyenalternativ er mulig eller ikke, sier leder for Oslo MDG, Torkil Vederhus. Han forteller at Oslo MDG sitt standpunkt er at kommunen må velge det Munch-alternativet som er det beste for Oslo økonomisk.

– Dersom det viser seg at Tøyen er et bedre alternativ, selv med tanke på at byggingen allerede er i gang i Bjørvika, så bør byrådet velge Tøyen, sier han.

- Bra med engasjement

Kulturbyråd i Oslo kommune, Rina Mariann Hansen (Ap), vil ikke svare på hvorvidt byrådet vil sette igang en ny beregning rundt hva et Tøyen-museum vil koste.

- Det er bra at det er engasjement rundt denne saken, som trolig er den viktigste saken jeg kommer til å jobbe med. Men vi er igang med å se på driftskostnadene for museet i Bjørvika nå, og vi må lande dem først, sier Hansen.

Hausmannsgate

I tillegg stemte flertallet i Oslo MDG mot salget av Hausmannskvartalet. Dette betyr at de i to saker har stemt mot eget byråd denne helga. At Oslo MDG i helga stemte mot eget byråd i to saker, tar Vederhus helt med ro.

– Begge sakene er en tydeliggjøring av vår politikk. I saken med Hausmannsgate viser vi hva som er Oslo MDGs primære standpunkt, men også hvordan MDG skal jobbe for en best mulig løsning hvis det ikke er flertall for stanse salget i bystyret, sier han.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Bente Rognan Gravklev

Oslo-redaktør i Dagsavisen