Nyheter

Fam Irvoll er tilbake

Etter å ha hatt en pause fra catwalken på to år viste Fam Irvoll en ny kolleksjon med lekent moteshow Galleri Fineart på Aker Brygge.

SE VIDEO OVER!

Eventyrinspirasjonen har alltid vært tydelig tilstede i Fam Irvolls designunivers, og kolleksjonene har uten unntak vært fargerike og lekne – gjerne pyntet med  ballonger, kakstykker og goderi i form av print eller applikasjoner. En stil designeren selv har likt å kalle barneklær for voksne.

Den nye kolleksjonen – en sportswear kolleksjon med matchende tilbehør i blåtoner, grått og sølv og malingsprut-print - er også leken og på ingen måte minimalistisk men noe mer nedstrippet i stilen enn tidligere. Designeren viste også en kolleksjon badedrakter designet i samarbeid med Kreftforreningen.

Jeg har ønsker om å lage klær som er brukbare for alle, ikke bare folk som vil gå med scenekostymer a la Lady Gaga, sier designeren selv, som innrømmer at hun savner å designe klær.

SE OGSÅ: Klapper med en hånd på Oslo Runway 

Det har vært nyttig med en liten pause, et pusterom der jeg har kunnet utforske andre uttrykk som billedkunst og bøker. Det jeg ikke savner er slitet før en visning, sa designeren.

Fam Irvoll er utdannet ved Esmod i Oslo og Central Saint Martin i London. Hun debuterte på Oslo Fashion Week i 2005, og i 2012 hadde hun også soloshow på London Fashion Week.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Glede

Og det har aldri skortet på folk som ønsker å gå på catwalken for Fam Irvoll. Showene hennes har skilt seg ut fra andre visninger, ikke bare med kreativ styling, men med modeller i alle aldre og størrelser som har fått lov til å danse, flørte med publikum og vise åpenlys glede på podiet.

Torsdagens visning var ikke noe unntak – og blant modellene denne gang var Mariann Thomassen, Linni Meister og stylist Storm Pedersen som  eneste mann, samt en gruppe kreftopererte kvinner som til trampeklapp viste at det er plass for alle typer kropper på en fashioncatwalk.

Kjendisbildene til den britiske stjernefotografen til Terry O’Neill hang fortsatt på veggene i Galleri Fineart og skapte en fin ramme rundt visningen.

SE OGSÅ: Ingeborg Heldal på Oslo Runway: Motenorge imponerer