Nyheter

Oslo Runway er i gang

Selfie-entusiaster, instaboys og instagirls, samt norsk og internasjonal presse på plass i Den norske opera hvor Oslo Runway er i gang.

SE VIDEO OVER!

Oslo Runway dag én er avviklet, og det i Norges signalbygg nummer én – Den norske opera - med vakker vinterhimmel og nysgjerrige turister som bakteppe for kremen av norsk klesdesign. Først ut i år var Moods of Norway, Veronica Vallenes, Johnny Love og byTiMo, de tre første så avgjort i det neddempede og minimalistiske tegn .

Dette var profesjonelt og flott gjennomført, og jeg er kjempeimponert over hva Oslo Runway har fått til, sa superstylist og instaboy Storm Pedersen til Dagsavisen.

Veronica Vallenes var min favoritt i dag, kolleksjonen hennes er det internasjonal stil over. Men også de andre designerne viste muskler med kolleksjoner som jeg tror er garantert både kommersielle nok og samtidig så kreative at folk vil ha lyst til å bruke dem.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Klassisk

Moods viste klassiske V-gensre med vestkanttørkle i halsen til smale jeans og cityshorts for gutta i fargene rust, marine og hvitt, og søte heklekjoler og shortsantrekk til jentene i hvitt og blått.  Store fargesterke mønstre var erstattet med en mer neddempet variant på herrdressene, og slips og skjorter gikk ton-i-ton.

Veronica Vallenes vartet opp med en ren, minimalistisk damekolleksjon i svart, hvitt og mørke toner og dyretryk- print. Johnny Love serverte det som er blitt designerens varemerke: praktiske parkaser, trenchcoats, jeans og og losjakker som er perfekte for skandinavisk drittvær.

Bare byTimo viste klør med en bohemsk damekolleksjon – småblomstrete og mønstrete mini- og maxikjoler som ville gått rett hjem på Woodstock anno 1969.

Selfie

I det som må kunne kalles selvportrettenes tidsalder er publikums og eget antrekk blitt nesten vel så viktig som det man ser på catwalken. Å ta bilder av seg selv og andre publikummere er blitt en egen sjanger og Dagsavisen fikk allerede et hastekurs mandag kveld  da vi møtte den alltid like kult kledde toppblogger Espen Hilton til moteprat med Marianne Jemtegård på Norsk Moteforum.

SE OGSÅ: Motenorge imponerer

Hilton som er en mester i å ta fine selfies til bloggen sin forsikret at det ikke er noe galt i å være litt selvopptatt og at det er aldri er feil å ta bilde av deg selv, samme hvor du er.  Grei som han er delte han sine beste poseringstips med Dagsavisen.

Av og til må du bare glemme at folk stopper og glor, det kan være litt kleint i begynnelsen men det går over.  Det er bare å ta på seg skylapper, stille seg opp og fyre av, forklarte han.

Yeezy

Stylist Storm Pedersen er en annen som tar stiloppdraget på alvor. På Oslo Runway tirsdag skiftet han antrekk midtveis i løpet - fra svarte lærbukser, bikerboots og naglebesatt skinnjakke kjøpt for blodpris i en mørk bakgate i New York - til elegant mørk dress og turkis hatt og sko fra Yeezy Boost. Og ja, selvfølgelig havnet han på en drøss av snapshots.

Under selve motevisningene filmes og snappes det ustanselig på første rad, og riktig komisk blir det når det er tid for applaus - det er blitt en helt egen, og nesten lydløs manøver der man ikke må slippe telefonen ett sekund.

LES OGSÅ: I kø for Kanye

Dag to på Oslo Runway er det duket for blant andre Amir Batlak og byMagmaLou samt en stor Holzweilervisning på kvelden.

At det kommer folk fra VOGUE Italia, italienske Vanity Fair og tyske Harper’s Bazaar, samt fotografer fra Getty Images, er ikke hverdgskost på en norsk motearena. Det kan bare bety at interessen for skandinavisk design ute i verden også inkluderer norsk mote, ikke bare de designerne som jobber i utlandet men også her hjemme på berget.

Mer fra Dagsavisen