Nyheter

Får oss i aktivitet

De låner ut 20.000 par ski i året. Nå har de vunnet Oslo folkehelsepris.

– Det betyr enormt mye for oss. Vi er overrasket, men samtidig er vi en dyktig gjeng på FRIGO, så det er litt fortjent, sier team- og friluftsleder Ellen Vik Ossiannilsson etter å ha fått pris av ordfører Marianne Borgen (SV) i Gamle Logen.

I løpet av et år har FRIGO rundt 20.000 utlån av ski og utstyr. Gjennom skolesamarbeidet deltar 4.500. I tillegg kommer de som er med på grupper i fritiden og i ferien, da kan FRIGO ha opp mot 400 innom på en god dag.

LES OGSÅ: 2.500 km skiløyper venter på deg i Oslo-området

Fullt

– Vår ønskesituasjon er et forutsigbart budsjett. Som kommunal virksomhet kan det være utfordrende, sier Ossiannilsson.

Kapasiteten er om ikke sprengt, så i det minste fulltegnet innimellom. Derfor samarbeider FRIGO med Skiforeningen og DNT, som ikke nødvendigvis har fulltegnet sine opplegg.

Ensjø

FRIGO tilbyr ski, aktiviteter og fritidstilbud, samt utlån av utstyr og leiropplevelser. De holder til på Ensjø.

– Det er fantastisk at FRIGO får denne prisen. De har holdt på lenge, siden 1995, i en bydel hvor det er tøft å vokse opp. Deres gratistilbud er for alle og ikke bare dem som trenger det, sier byråd for eldre-, helse- og sosialtjenester i Oslo kommune Inga Marte Thorkildsen (SV).

Oslo folkehelsepris ble utdelt første gang i 2007 av Helseetaten i Oslo kommune. Den kan gå til ideelle, frivillige og offentlige virksomheter. Årets tema er «barn og unge i bevegelse». Prisen er 50.000 kroner og et diplom.

KOMMENTAR: Vinterlandet inn i varmen

Jury

I juryens begrunnelse heter det; «Vinneren er en viktig aktør i folkehelsearbeidet rettet mot barn og unge. Vinneren har over flere år arbeidet for at barn og unge, uansett bakgrunn, skal oppleve mestring, sosialt samhold og glede gjennom fysisk aktivitet og friluftsliv ...».

De andre nominerte var: Furuset Idrettsforening, Folkehelseprosjektet i barnehager – delen som går på fysisk aktivitet, Bydel Grorud og Tiurleiken skole.

Nyeste fra Dagsavisen.no: