Nyheter

Balmain-lansering i Oslo

Hennes & Mauritz rullet ut sitt nye samarbeid med motehuset Balmain. – Perfekt for julebordsesongen, sier Dagsavisens moteekspert Sissel Hoffengh.

Det franske motehuset Balmain ble grunnlagt i 1945 av Pierre Balmain, og ble best kjent for femtitallskjoler med store skjørt a la Diors «new look» og en eksklusiv kundegruppe bestående av datidens jetset, kongelige og filmstjerner.

Nylig var det kolleksjonlansering i Oslo, og Dagsavisens motejournalist Sissel Hoffengh skryter av Balmain X H&M.

– Dette er perfekt for julebordssesongen, sa Hoffengh under lanseringen av den nye kolleksjonen.

I dag var det så tid for at varene havnet hos kundene. Det var lange køer utenfor landets H&M-butikker. Kolleksjonen er også tilgjengelig på nett. Allerede 12.00 meldte butikker om tomme hyller. I Grensen tok det kun ti minuytter før det var tomt. da hadde også utstillingsdukkene blitt avkledd.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Under lanseringen loddet vi stemningen på den røde løperen og tok en titt på kolleksjonen.

Oppgulp fra tidligere, men fine klær og en sjanse til å få designerplagg til en god pris, sier stylist Storm Pedersen, mens Alexandra Joner er frelst og i følge henne er julen reddet.

Dagens sjefsdesigner er Olivier Rousteing (30) som tok over jobben i 2011 i en alder av 26 år, etter Christophe Decarnin.

Med skamløst sexy design, ivrig bruk av sosiale medier og et nytt kobbel modeller og jetsettere som kleshengere har han gjenskapt 80-tallets bredskuldrede power-dressing og samtidig  gitt Balmain samme vitaminsprøyte Tom Ford i sin tid ga Gucci.

LES OGSÅ: Victoriatiden kommer

Forholdet til sin forgjenger beskriver han slik: «Mens Christophe likte Kate Moss, liker jeg Rihanna, mens han hørte på rock, hører jeg på hiphop. Det er en generasjonsgreie». H&M-kolleksjonen frontes av insta-fenomenet Kendall Jenner, i en kjole som minner sterkt om Balmainkjolen storesøster Kim Kardashian bar på sitt utdrikningslag i Paris i fjor.

Dette er ike for alle; en kreasjon som har en prislapp på rundt 150.000 kroner. For selv om Balmains design er ung og spennende er den preget kostbare materialer med mye håndarbeid og intrikate detaljer som man tradisjonelt forbinder med haute couture. Derfor er det ekstra spennende å se hvordan dette lar seg overføre til en masseprodusert, rimeligere kolleksjon som den han har laget for H&M.

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre nye Oslo-sider her!

Saken ble oppdatert 5. november 2015

Nyeste fra Dagsavisen.no: