Høy kjendisfaktor: Her er Heidi Klum og kjæresten Seal på Victoria’s Secret-show i New York i 2005. FOTO: NTB scanpix

Victoriatiden kommer

Verdens mest sexy undertøyskjede kommer til Norge. Er vi klare?

Jaså, du tror ikke på engler sa du? Vel, nå kan det være dags å tenke nytt. For den amerikanske undertøyskjeden Victoria’s Secret har varslet sin ankomst til nisseland, med intet mindre enn to butikker i Oslo sentrum.

Victoria’s Secret har skapt seg et navn som verdens mest sexy undertøyskjede, godt hjulpet av de påkostede, stjerne­spekkede catwalk­showene som steames live over internett. Der presenteres det egentlig ganske ordinært utseende undertøyet av smellvakre kvinner som plukkes fra øverste hylle i modellbransjen – de såkalte Victoria’s Angels. Markedsføringen er moderne historiefortelling på høyt nivå. En Victoria’s Angel bærer alltid vinger på catwalken, og daglig serveres nyhetsdrypp om de forskjellige englenes gjøren og laden gjennom sosiale medier. Og hver gang en ny modell innlemmes i staben omtales det som et ritual der hun «får sine vinger». Litt som en jagerpilot.

LES OGSÅ: – Ingen BH-er, skjørt eller kjoler på UDIs klesliste

Victoria’s Secret ble grunnlagt i 1977 av amerikaneren Roy Raymond, og ble senere kjøpt opp av det amerikanske selskapet L Brands. Og helt siden de bestemte seg for å vampe opp imaget fra å være et vanlig kjøpesentermerke til å bli mer eksklusive i 1995, har noen av tidenes mest berømte modellkropper gått på podiet iført signaturvingene. Folk som Tyra Banks, Helena Christensen, Heidi Klum, Gisele Bündchen, Laetitia Casta, Miranda Kerr, Rosie Huntington Whitley, Doutzen Kroes, og den i øyeblikket mest populære modellen av alle, amerikanske Karlie Kloss. Så attraktivt er det å bære Victoria’s vinger at modellspirer verden over kjemper om en plass på engelens catwalk sammen med dagens mest berømte engler: Alessandra Ambrosio, Adriana Lima og Candice Swanepoel.

Følg Dagsavisen på Twitter og Facebook!

Men ingen forførende himmellegemer uten klingende mynt. Derfor har undertøyskjeden allerede begynt jakten på sine framtidige, norske butikkselgere med en annonse på Nav. Og mens 99 prosent av alle stillingsannonsene for ufaglært arbeidskraft av typen lagermedarbeidere, avisbud og renholdsarbeidere har som minstekrav at alle søkere må kunne norsk flytende både muntlig og skriftlig, presiseres det i Victoria’s Secrets annonse for både butikksjef og butikkmedarbeider – som er skrevet på engelsk – at kun søknader og CV-er skrevet på engelsk vil bli vurdert. Er man dermed kanskje også åpne for å ansette folk som kun snakker engelsk i butikken? Snodig er det i hvert fall, at skal du vaske gulv og levere avisen i Norge må du kunne bøye sterke og svake norske verb i pluskvamperfektum og preteritum, mens skal du selge underbukser og duftlys er det ikke så nøye. Uansett årsak bare forsterker det min iboende irritasjon over arbeidsgivere som synes de kan tillate akkurat hva de vil bare fordi de har en jobb å tilby.

Les flere motesaker her!

Så gjenstår det å se om det norske markedet er klart for Victoria og hennes dårlig skjulte hemmeligheter. Kommer lettekledde engler til å dale ned i norske skjul til jul? Vi som elsker shopping risikerer å bli forført, falle i transe og våkne opp hjemme. Ribbet til skinnet, med lommeboka dekket av fjær.