Nyheter

Jäägers neste bytte

– Nei, jeg er ingen notorisk målscorer, sier Enar Jääger etter to kanonscoringer for Vålerenga.

Bilde 1 av 2

I kveld skal han i aksjon igjen på Ullevaal stadion, 30 åringen med 113 landskamper for Estland og på lån for Vålerenga ut sesongen.

Hans to nesten helt like scoringer mot Viking og Mjøndalen har ikke minst supporterne satt pris på. Det er noe Bojan Zajic-aktig over estlenderen.

– Ja, jeg liker å skyte, og gjør det når jeg får sjansen. Men jeg er normalt ikke noen stor målscorer, sier Jääger til Dagsavisen.

Se hele intervjuet med Enar Jäägerm Ghayas Zahid, Morten Tandberg og Herman Stengel her

Ett mål unna

Og det bekrefter statistikken som følger ham. Skulle han score mot Start på Ullevaal i kveld, er han oppe i like mange scoringer han hadde i løpet av fem sesonger i Aalesund. Og de 113 landskampene har ikke gitt et eneste mål.

Hentet kjapt

Det var etter at Vålerenga solgte Ruben Kristiansen til Brann det hastet med å få inn en ny venstreback. Kjetil Rekdal kjente Jääger fra tida i Aalesund og tok kontakt. Dermed ble han hentet fra Flora Tallinn, som han nå formelt tilhører.

– Jeg kjenner norsk fotball, og kvaliteten her i Vålerenga er høy. Det er stort tempo på treningene og man må gjøre raske valg. Det liker jeg, sier estlenderen.

Hans defensive egenskaper er de viktigste for VIF, men scoringene har vist at han er offensivt innstilt.

Alle plasser

Han har spilt defensiv midtbane på landslaget og også mye stopper i klubblagene.

– Jeg kan spille på alle plassene i forsvaret, sier han.

– Vi har hentet ham hit som back. Det er på den plassen vi trengte forsterkninger. Nå har han tatt ett steg inn i banen og fyrt av fra 20 meter i to kamper på rad. dette har han full frihet til å fortsette med, sier trener Morten Tandberg, som har kjørt mye offensiv drilling på VIF-treningene denne uka.

– Å skape sjanser mot etablert forsvar er kanskje den vanskeligste øvelsen i fotball. Det har vi fokusert mye på denne uka, sier Morten Tandberg.

VIF har to fredagskamper på rad nå, Start i kveld og Bodø/Glimt borte om en uke.

Nyeste fra Dagsavisen.no: