Nyheter

Akerselva – blant Europas fineste

New York Times velger seg tolv gater i Europa du må besøke. Akerselva er blant dem.

Bilde 1 av 2

Storavisen fra New York regner en elv gjennom byen som en slags gate, sammen med mer berømte avenyer og avstikkere som Calle Zurbano i Madrid, Rue de Charonne i Paris, Pimlico Road i London, Rüdesheimer Strasse i Berlin, Itfaiye Caddesi i Istanbul og Grosser Muristalden i Bern.

Avisen har en gjennomgang av de gatene de mener bør framheves. Blant dem er altså en elv i Norges hovedstad. Akerselva trekkes fram av storavisen som skriver; «Oslo har sin del av interessante gater, inludert Karl Johans gate, som går forbi landemerker til det beskjedne kongelige slott, og Markveien som er stappfull av vintagebutikker. Men hva er en gate egentlig? Om det er en gjennomgang som binder deler av byen sammen, helst med urbane kultur og innslag, kan man mene at Akerselva er Oslos mest vitale åre».

Mathallen, Blå og de mange galleriene trekkes fram som spennende innslag og gjør Akerselva til et spennende reisemål.

Les også:

Nyeste fra Dagsavisen.no: