Nyheter

Fortsatt liv på Leker'n

Oslo: Barn og unge på Marienlyst får beholde fritidsklubb og leksehjelp.

Barna på Leker’n i Oslo får beholde tilbudet. Ungdomsklubben skal flytte til Fagerborg, men ellers består tilbudet som før. Som Dagsavisen tidligere har skrevet var det fare for at Leker’n på Marienlyst i Oslo ville bli nedlagt for å spare penger i bydel St. Hanshaugen. Tirsdag var det et budsjettmøte i bydelen, men selve saken skal opp til en avgjørelse i Bydelsutvalget 16. desember. Men allerede nå er det klart at det er penger til drift i 2015.

Rapport

Terje Wenum (SV), leder i miljø og byutviklingskomiteen i St. Hanshaugen, mener det aldri var planen å legge ned Leker’n.

– Noen av oss har vært redde for at inneklimaet og bygningsmassen er for dårlig. Denne rapporten har vi ikke sett enda, sier Wenum til Dagsavisen og sikter til en rapport om Leker'ns tilstand.
Denne rapporten ligger nå på kontoret til Bydelsdirektøren og skal evalueres.

Fagerborg

Etter at budsjettet ble foreslått, ligger det an til at ungdomsklubben på Leker’n vil flytte til Fagerborg, en kort spasertur unna, mens de yngste får et fortsatt tilbud på Leker'n, dog vil foreldrebetalingen øke noe. Hvor lenge driften består avhenger av budsjettet for 2016. Wenum mener ansvaret for videre drift ligger på Omsorgsbygg som eier bygningsmassen, bydelsadministrasjonen og bydelsutvalget. Det er bydelen som har ansvaret for inneklima, mens eieren Omsorgsbygg har ansvaret for selve bygget.

– Egentlig skjer det ikke noe dramatisk før eventuelt høsten 2015. Jeg tolker det sånn at vi kommer til å få en del pålegg om utbedringer og en frist for dette i løpet av neste år, sier Wenum.
– Men er det noen fare for at Leker'n vil blir borte?
– Leker'n blir aldri nedlagt. Da går jeg av som leder av miljø- og byutviklingskomiteen. Vi vil aldri finne oss i at Leker'n blir nedlagt, sier Wenum.    
I fjor ble det vedtatt at Leker'n skulle rustes opp, men det har ikke blitt iverksatt.
– Det er selvsagt at det ligger penger til drift i budsjettet for neste år. Spørsmålet er hvor store kostnadene til utbedringer vil bli og de avhenger av rapporten, sier Wenum.

Rapporten er klar, men skal evalueres av Bydelsdirektøren. På Marienlyst er de forsiktig optimister.

– Det er bra med et ungdomstilbud på Fagerborg, men hvorfor ikke gjøre begge deler? Om de minste skal fortsatt være på Leker’n, kan jo også ungdommen fortsatt være der uten at det koster så mye mer. Det er også rom for større inntekter ved kafedrift og utleie av lokalene. Dette er ikke politisk behandlet, sier leder i Marienlyst vel Catharina Vogt til Dagsavisen.

Mer fra Dagsavisen