Norwegian Wood har ikke spikret toppnavn

Tre måneder før festivalstart venter Norwegian Wood fortsatt på de store hovedattraksjonene.

 

 

 

 

 

– Vi har is i magen, sier bookingsjef Jørgen Roll, som håper å kunne annonsere programmet for Norwegian Wood før påske.

Festivalen går av stabelen i Frognerbadet 16. – 18. juni, men foreløpig er det bare en opptreden med den amerikanske gruppa Wilco som er annonsert, til fredag 17. juni. Ifølge festivalens egen hjemmeside er det foreløpig bare mulighet til å kjøpe 3-dagers pass og fredagspass.

– Wilco er ikke nødvendigvis hovedattraksjonen denne dagen, sier Roll.

Les også: Norwegian Wood-festivalen er en av vinnerne

Dyrere artister

Jørgen Roll forteller at Norwegian Wood har sikret seg flere navn de ikke har gått ut med foreløpig, fordi de venter å tilpasse dem på programmet sammen med hovedattraksjoner som ennå ikke er på plass. Valutakursene gjør det vanskeligere å få tak i de dyreste artistene for alle norske festivaler i år. 

– Vi har nok skjemt bort folk i mange år, sier Roll, som har presentert en rekke av pophistoriens største navn på scenen i Frognerbadet.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Hard kamp om publikum

Bergenfest arrangeres samme uka som Norwegian Wood, ofte med noen av de samme hovedartistene, men de har heller ikke fått tak i de store sensasjonene i år. Navn som Sigur Rós, Mercury Rev og Biffy Clyro kunne passet inn på Norwegian Wood også.

At Paul McCartney skal gjøre flere enn de to festivalene han har kunngjort i Europa i juni er kanskje bare ønsketenkning?

Kampen om festivalpublikummet tilspisser seg i Oslo. 

Uka etter Norwegian Wood er det OverOslo på Grefsenkollen (22. – 25. juni), der tre av fire dager allerede et utsolgt, med navn som Susanne Sundfør, Tom Jones og Karpe Diem øverst på plakaten.

Samme helg (24. – 26. juni) er det Piknik i Parken ved Vigelandsmuseet, med Sivert Høyem, Band Of Horses og Kings Of Convenience blant hovedattraksjonene.

Til overmål er det Tons Of Rock i Halden samtidig, med Black Sabbath, Alice Cooper og mange andre tungrockhelter, men disse konkurrerer nok om et annet publikum.

To store scener

Juli preges mer av enkeltkonserter i Oslo og festivaler i andre deler av landet.

Oslo har fått en nykommer i en større scene ved Akershus festning. Konsertserien har fått navnet Under Festningen og det er veteranene Kim A. Holm og Lars Moen som tar seg av bookingen, ifølge NTB. Premieresommeren byr de to på deLillos, Postgirobygget og Lars Winnerbäck. På scenen Sukkerbiten ved Sørenga vil Gogol Bordello, Melissa Horn. Turboneger spiller her allerede i mai.

I august bryter det løs i hovedstaden igjen med flere festivaler: Øyafestivalen (9. – 13.), Oslo Jazzfestival (14. – 20.), Melafestivalen (19. – 21. ) og Oslo kammermusikkfestival (18. – 27.)

Les kommentar: Sannsynligvis den beste festivalen i Norge noensinne (Geir Rakvaag)