Jan Bøhler.

Mannekampen i Oslo Ap tilspisser seg

Jan Bøhler ser ut til å få sikker plass på Stortinget nok en gang. Kampen om de andre plassene tilspisser seg.

 

Av Marie Melgård og Sofie Prestegård

Med Frode Jacobsen ut av spill skapes det nå rom for at Jan Bøhler kan kapre 3.-plassen nominasjonslista til Oslo Ap foran stortingsvalget neste år, bak Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik.

Les også: Vil ikke på tinget

Lokallagene i Groruddalen har gjennom leserinnlegg vært tydelige på at de vil slå ring rundt Bøhler, og få tør ta opp kampen med Bøhler som allerede har sittet 10 år på Stortinget. I vinter, da det ble kjent at Bøhler trakk seg som leder av Oslo Ap, sa byrådsleder Raymond Johansen til Dagsavisen at hans ønske var at Bøhler skulle fortsette på tinget.

Les også: Jan Bøhler trekker seg etter 12 år

Bøhler selv er taus om han tar gjenvalg.

– Jeg kommer som alltid til å følge regelen om først å svare nominasjonskomiteen når den er valg og spør oss, skriver Bøhler på SMS til Dagsavisen.

Med to rimelige sikre menn i toppen, blir det trangt nedover på listen. Det blir sterk kamp om 5.-plassen, som er en sikker plass til Stortinget.

AUF har allerede varslet i Dagsavisen at deres kandidat er Didrik Beck.

Homonettverkets kandidat Jon Reidar Øyan har bekreftet at han stiller, og det spekuleres i at lederen av Oslo Arbeidersamfunn, Fredrik Mellem, vil gjøre det samme.

Alle tre er tenkelige kandidat er til 5.-plassen eller 7.-plassen, som ikke regnes som sikker. Andre navn som trekkes fram er Andreas Halse, tidligere AUF-leder Eskil Pedersen, Nasir Ahmed og Abdullah Alsabeehg fra bystyregruppa. En “outsider” som óg regnes som aktuell er Jonas Bals, rådgiver på Stortinget for Jonas Gahr Støre.

Les også: Grasrota i Ap opprørt over uttalelser fra Raymond Johansen