Åpen maktkamp i Oslo Frp

Tre kvinner kjemper i kveld om førsteplassen på nominasjonslista før valget neste år.

 

Det ligger an til kampvotering mellom tre kandidater når Oslo Frp møtes i kveld for å bestemme hvem som skal toppe nominasjonslista til kommunevalget neste år.

Mangeårig Oslo-politiker Aina Stenersen (35), tidligere stortingsvara og ordførerkandidat i Skedsmo kommune Tone Liljeroth (43) og tidligere leder i Oslo Frp Camilla Wilhelmsen (59) ønsker alle tre å toppe nominasjonslista.

– Vi har bred konkurranse om førsteplassen mellom tre kvinner. Det er ganske uvanlig i de fleste fylker at tre kvinner kjemper om topplasseringen for Frp. Det som har vært striden er at en person som er helt ukjent i Oslopolitikken ønsker å ta topplasseringen, sier leder i Oslo Frp, Tone Ims Larsen, til Dagsavisen.

Les mer om det her: Tone Liljeroth lansert som utfordrer til topplassen i Oslo Frp: – Ingen kjenner henne

Saken fortsetterunder bildet.

Tone Liljeroth er foreslått som ny toppkandidat for Oslo Frp.
Foto: Aslak Borgersrud

Tone Liljeroth er foreslått som ny toppkandidat for Oslo Frp. Foto: Aslak Borgersrud

Kamp mellom tre

Striden Larsen sikter til er at Tone Liljeroth tidligere i høst ble foreslått som kandidat av Grünerløkka Frp. Hun har lang erfaring som politiker i Akershus, blant annet som ordførerkandidat i Skedsmo kommune og hun har vært vararepresentant på Stortinget.

Hun har også jobbet lenge for Frp i Stortinget, men hun har ingen erfaring fra oslopolitikken.

– Jeg har fått så mange oppfordringer om å stille at jeg har tenkt til å prøve i kveld. Vi får se om jeg får tilstrekkelig med stemmer, men om jeg taper vil jeg smile og gjøre alt jeg kan for at Frp skal gjøre et godt valg til høsten, sier Liljeroth.

Aina Stenersen (35) har vært en sentral skikkelse i Oslo Frp i en årrekke og sitter i dag i bystyret. En enstemmig valgkomité har innstilt Stenersen på førsteplass.

– Jeg er veldig takknemlig for innstillingen, og får mange støttemeldinger og heiarop jeg er veldig glad for. Jeg gleder meg veldig til valgkampen der vi kan vinne Oslo tilbake, sier Stenersen.

At hun blir utfordret av en kandidat uten erfaring fra Oslopolitikken tar hun med knusende ro.

– Det er nok veldig få i Oslo-partiet som vet hvem Tone Liljeroth er, men jeg tenker at det er fint med konkurranse, sier Stenersen.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

En tredje kandidat

Om det ikke var nok med konkurranse mellom en erfaren Oslo-politiker og en utfordrer fra utsiden, har en tredje kandidat meldt seg på.

Camilla Wilhelmsen er tidligere leder av Oslo Frp og ønsker også førsteplassen på lista.

– Jeg hadde i utgangspunktet ikke tenkt til å utfordre førsteplassen. Jeg og Aina har et veldig godt forhold, og vi jobber bra sammen. Men når det kommer en utfordrer uten erfaring fra oslopolitikken, tenker jeg det er viktig å vise at vi er flere som ønsker den førsteplassen, sier Wilhelmsen.

Les også: Kan bli kampvotering om førsteplassen i Frp