Verden

WHO advarer mot stadig endringer i koronaregler

Verdens helseorganisasjon advarer mot stadige endringer i regler og begrensninger som skal demme opp for koronasmitte.

Sjefen for krisehåndtering i WHO, Mike Ryan, sa mandag at det er vanskelig å få fram budskapet hvis innholdet endrer seg altfor ofte.

– Det er vanskelig for skolene å sortere ut hva som gjelder, og det er vanskelig for næringslivet med stadig nye bestemmelser, sa Ryan på en pressekonferanse i Genève.

Les mer: Røde Kors frykter at koronapandemien skal gi ny migrasjonskrise

Han la til at mange går lei og unnlater å etterfølge reglene hvis de endres for ofte. De bør holdes konstant over en viss periode for å gjøre det lettere å måle effekten, samtidig som man unngår å skape forvirring, lyder hans budskap.

Ryan rettet ikke pekefingeren mot noe navngitt land, men mange regjeringer har i det siste justert sine reiseregler og bestemmelser om bruk av ansiktsmasker.

WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus la til at pandemien stadig skyter fart og at veien fram til en kontrollert tilstand er lang.

Les mer: Norad frykter bistandskutt som følge av pandemien

Tall fra WHO viser at antallet bekreftede smittetilfeller har doblet seg til 16 millioner i løpet av de siste seks ukene, og tallet bare stiger. Ryan la til at økningen i mange land er et direkte resultat av at myndighetene har myket opp tiltakene mot covid-19.

Mer fra Dagsavisen