Verden

Trumps partifeller vil ha bevis for påstand om valgfusk

Ledende republikanere har sett seg lei på at president Donald Trump påstår at millioner av innvandrere uten lovlig opphold stemte på motstanderen Hillary Clinton.

Ledende republikanere er lei av president Donald Trumps påstand om valgfusk og vil gjerne at han legger fram bevis.

– Jeg var ikke der, men hvis USAs president sier at 3,2 millioner personer stemte ulovlig, så ryster det tilliten til vårt demokrati, han må vise hvorfor han tror det, sier Lindsey Graham, en innflytelsesrik republikaner i Senatet.

Trump har overrasket egne partifeller og demokrater i Kongressen med å gjenta sin påstand om at millioner av innvandrere uten lovlig opphold stemte på motstanderen Hillary Clinton, noe han mener er årsaken til at hun endte opp med flere stemmer enn ham.

Heller ikke Paul Ryan, leder i Representantenes hus, tror på Trump. Han sier at han ikke har sett noen bevis for påstandene. Det samme sier senator John McCain, som tidligere har vært republikansk presidentkandidat.

– Jeg har åpenbart ikke sett noen bevis for ulovlig stemmegivning, sier McCain til CNN.

Han sier også at han har lært å se bort fra enkelte av uttalelsene fra Trump som blir slått opp av mediene, for i stedet å konsentrere seg om det politiske arbeidet.

– Mitt fokus har vært på nasjonal sikkerhet, og å få general Mattis inn som forsvarsminister, sier McCain.

James Mattis ble denne uken godkjent av Senatet som USAs nye forsvarsminister.

(NTB)

Mer fra Dagsavisen