Trump vil lese Ukraina-samtale på TV

Den amerikanske presidenten Donald Trump ønsker å lese transkripsjonen av samtalen med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på TV for å bevise sin uskyld

Samtidig som utviklingen nærmer seg en riksrettprosess mot USAs president Donald Trump, ønsker mannen selv å renvaske seg for alle anklager gjennom en TV-opptreden. Det skriver The Guardian etter at Trump uttalte seg i et intervju til Washington Examiner.

Kontroversiell telefonsamtale

En av kjernene i konflikten gjelder en kontroversielle telefonsamtalen mellom Donald Trump og Ukrainas President, Volodymyr Zelenskyi. Det hvite hus har tidligere sluppet en transkribert versjon av samtale for å imøtegå kritikk, men det har ikke mildnet kritikere som mener at Trump har lagt press på Zelenskyj for å svekke tidligere visepresident og demokrat Joe Biden sin posisjon frem mot det amerikanske valget neste år.

 – En eller annen gang skal jeg sette meg ned, kanskje som en peis-samtale på live-TV, og lese transkripsjonen av samtalen, fordi folk må få høre den, sier president Donald Trump blant annet til Washington Examiner.

Trump skal også ha lekt med tanken på å trykke opp t-skjorter med slagordet: «Les transkripsjonen». 

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Pelosi:  –Trist

Lederen for Representantenes Hus, demokraten Nancy Pelosi, var nylig på talkshowet til Stephen Colbert og kommenterte utviklingen mot riksrett. 

– Det er veldig trist. Vi ønsker ikke riksrett mot en president. Vi ønsker ikke en virkelighet hvor presidenten har gjort noe i strid med grunnloven, sa Pelosi til Colbert.