Verden

Trump med Twitter-tirade mot justisdepartementet

USAs president Donald Trump langer ut mot justisdepartementets «utvannede» og «politisk korrekte» versjon av det opprinnelige innreiseforbudet han foreslo.

Av NTB og Espen H. Rusdal

– Folk, advokater og domstoler kan kalle det hva enn de vil, men jeg kaller det det vi trenger, og det det er: et INNREISEFORBUD, skriver presidenten i den første av fire twittermeldinger.

Videre beskriver han den redigerte versjonen justisdepartementet har sendt til amerikansk høyesterett som «utvannet» og «politisk korrekt».

Reaksjonenene har ikke latt vente på seg. Trump har for vane å gå imot sin stab og kaller dette for innreiseforbud, noe som skaper uro. Juridisk er dette problematisk, derfor omtales dette ikke som noe innreiseforbud av republikanere flest.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Twitter

Mandag gikk flere representanter fra Det hvite hus ut og forklarte at dette var skrevet på Twitter og skulle behandles deretter.

Deputy Assistant to the President, Strategic Initiatives Group in the White House, som er tittelen til Sebastian Gorka var på CNN og mente CNN ikke gjorde publikum noen tjeneste ved å

CNNs Fareed Zakaria mener dette er sludder.

– Det er det samme hvilken plattform han bruker. Han er president og det han sier betyr noe, raser Zakaria.

Han pekte også på at Trump selv nektet på bekrefte artyikkel 5 i NATO, der medlemmene forplikter seg til å forsvare NATO-land om de skulle bli angrepet.

– Nå sitter hele Europa og bekymrer seg, la han til.

Les også: Trump angriper Londons borgermester på Twitter

Høyesterett

Trump ber også justisdepartementet om å fremskynde behandling av det utvannede forslaget i Høyesterett.

–Uansett kommer vi til å gjennomføre ekstrem ransakelse av folk som kommer til USA, for å holde landet vårt trygt. Domstolene er trege og politiske, skriver Trump. (NTB)

Mer fra Dagsavisen