Verden

Trump angriper igjen Londons borgermester

USAs president Donald Trump gjentar sin kritikk av London-borgermester Sadiq Khan etter terrorangrepet i den britiske hovedstaden.

Av NTB og Espen H. Rusdal

– Patetisk unnskyldning av London-borgermester Sadiq Khan som måtte tenke raskt etter sin «ingen grunn til å være bekymret»-uttalelse, skrev Trump på Twitter mandag.

Det var andre gang på 48 timer etter terrorangrepet i London at USAs president langet ut mot Londons ordfører.

«Minst sju mennesker er døde og 48 er såret i et terrorangrep og Londons borgermester sier at «det ikke er grunn til uro!», skrev den amerikanske presidenten om terroranslaget i London, i en Twitter-melding.
Trump har vært aktiv i sosiale medier. 
«Vi må slutte å være så politisk korrekte og gjøre det som trengs for å trygge innbyggerne våre. Om vi ikke er smarte nok, kommer det bare til å bli verre», heter det i en annen Twitter-melding Trump la ut søndag, melder NTB.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Ute av sammenheng

Mandagens utspill fra Trump kom altså etter at Khan hadde sagt til Londons innbyggere at «det ikke er grunn til å være bekymret over økt politinærvær i dagene som kommer».

Trump tok dermed Khans ord ut av sammenheng og tvitret søndag at «minst 7 er drept og 48 såret i terrorangrep og Londons borgermester sier det ikke er grunn til å være bekymret!».

I en uttalelse sendt fra Khans kontor søndag ettermiddag, het det at «Londons borgermester har viktigere ting å gjøre enn å svare på Trumps feilinformerte tweet som med hensikt tar hans (Khans, red.anm.) oppfordringer til London-boerne ut av sammenheng».

Les også: Trump med Twitter-tirade mot justisdepartementet

Ikke første gang

Trump er aktiv på Twitter og har satt sinner i kok mang en gang. sist da han gikk ut mot justisdepartementet mandag.

– Folk, advokater og domstoler kan kalle det hva enn de vil, men jeg kaller det det vi trenger, og det det er: et INNREISEFORBUD, skriver presidenten i den første av fire twittermeldinger.
Mandag gikk flere representanter fra Det hvite hus ut og forklarte at dette var skrevet på Twitter og skulle behandles deretter.
Sludder mente CNNs Fareed Zakaria.
– Det er det samme hvilken plattform han bruker. Han er president og det han sier betyr noe, raser Zakaria.
Han pekte også på at Trump selv nektet på bekrefte artyikkel 5 i NATO, der medlemmene forplikter seg til å forsvare andre NATO-land om de skulle bli angrepet.
– Nå sitter hele Europa og bekymrer seg, la han til.

Mer fra Dagsavisen