Verden

Organisasjon: 121 drept i demonstrasjoner i Nicaragua

Minst 121 personer har blitt drept i demonstrasjonene mot president Daniel Ortegas regjering i Nicaragua, ifølge landets største menneskerettighetsorganisasjon.

I tillegg er mer enn 1.300 personer skadd siden de første demonstrasjonene begynte 18. april.

I en demonstrasjon tirsdag ble det åpnet ild mellom opprørspoliti og demonstranter i byen Granada. Ifølge Det nicaraguanske senteret for menneskerettigheter (CENIDH) ble en liten gutt skutt og drept i sammenstøtet.

Denne helgen ble ti personer drept i byen Masaya, ifølge organisasjonen.

– Dette har blitt en massakre, en menneskelig tragedie der målet er å utslette alle de unge menneskene som tenker annerledes eller er kritiske til regjeringen, sier Marlin Sierra, generalsekretær i CENIDH.

I slutten av mai satt medlemmer av president Daniel Ortegas regjering seg ned sammen med representanter fra opposisjonen i et forsøk på å få slutt på volden, med den katolske kirke som mekler. Samtalene brøt sammen, og det samme gjorde et påfølgende forsøk på å gjenoppta dem.

Nicaraguas regjering ba nylig om nok en gjenopptakelse av samtalene, og det samme har pave Frans gjort. Kirken i landet har uttalt at det er umulig å holde samtaler mens «folket undertrykkes og blir drept av grupper nær regjeringen». (NTB)

Mer fra Dagsavisen