Verden

Obama ut mot Trump

Men først etter Obamas avgang.

USAs presidenter har tradisjon for ikke å gå ut mot den som tar over. Bush har for eksempel sagt lite eller ingenting om Obama.

Så har også president Obama tenkt om Trump. Men nå tar han forbehold om at påtroppende president Trumps politikk ikke skader USAs kjerneverdier. Under Asia-Pacific Economic Cooperation (Apec), en  konferanse i Perus hovedstad Lima, sa Obama at han akter å støtte Trump og gi han tid til å komme med sin visjon, skriver BBC News.

Men Obama sa også at han som borger kan komme til å snakke Trump imot.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Respekt

Jeg vil vise respekt for rollen og gi påtroppende president en mulighet til å komme med sin politiske plattform og hans argumenter, uten at noen skal skape problemer, sa Obama.

Han la til at:

Om noe skulle utfordre USAs kjerneverdier eller  idealer og og jeg finenr det hensiktsmessig og nødvendig å gorsvare de idealene, så vil jeg vurdere det, sa Obama.

President Obama beskrev seg selv som en amerikansk borger som bryr seg om landet sitt.

Les også: USA etter Donald Trump

Les også: Redselen for Donald Trump

Rasister

Det er særlig valget av rådgiver som fyrer opp stemningen i USA. Der har Trump valgt seg Steve bannon som tidligere redaktør i Breitbart, et nettsted som tidligere er beskyldt for å støtte rasisme antisemittiske holdninger. I tillegg har mannen som er nasjonal  sikkerhetsrådgiver, den tidligere generalen Michael Flynn, omtalt islam som «kreft» som sprer seg i USA.

Trumps jusisminister, Jeff Sessions ble I 1986 nektet å bli utnevnt til føderal dommer på grunn av beskyldninger om rasistiske bemerkninger og uttalelser.

Mer fra Dagsavisen