Verden

Flere tusen husstander uten strøm i Frankrike

Sterk vind og store mengder regn har ført til både strømbrudd og oversvømmelse i Frankrike. Flere mennesker er også evakuert sentralt i landet.

Tre som er blåst over ende, har ført til at minst 6.000 husstander er uten strøm i den franske regionen Rhône-Alpes. Ifølge franske medier jobber strømselskapet Enedis med å få strømmen tilbake så fort som mulig. Regionen ligger sørøst i landet og inneholder blant annet storbyen Lyon.

I området Vienne, sentralt i landet, har store mengder nedbør ført til at elven Gartempe har flommet over, skriver lokale myndigheter på X (tidligere Twitter). Flere veier er oversvømt og dermed stengt for trafikk. I tillegg skriver kringkasteren France Info at flere husstander i området er evakuert.

Les også: Kjønnsforsker knuser myter om «tinderfisert sexkultur»

Les også: Dette er de norske, voldelige ekstremistene

Les også: Boligbobla vi snakker for lite om

Mer fra Dagsavisen