Verden

Enten statsadvokaten eller hjelpeadvokaten i Georgia-saken mot Trump må gå

Dommeren i saken mot Donald Trump i Georgia sier at enten statsadvokat Fani Willis eller hjelpeadvokaten hennes må gå av som følge av at de har hatt et forhold.

Fani Willis leder saken mot ekspresident Donald Trump for forsøk på valgpåvirkning, og at hun ikke blir tatt av saken, er et nederlag for Trump.

Men dommer Scott McAfee sier at hun enten må tre til side selv eller fjerne advokat Natah Wade fra saken.

Willis og Wade erkjente i et rettsmøte i forrige måned at de hadde hatt et forhold, men de avviste at hun hadde tjent på det.

Trumps advokater hevdet at forholdet til Wade, som hun hyrte inn for å hjelpe seg i saken, var uttrykk for interessekonflikt. De mener at noen av pengene han fikk for jobben, ble brukt til å ta med Willis på «råflotte ferier».

Dommeren mener det ikke har vært noen interessekonflikt, men han sier at saken kan ha vært upassende, og han kritiserer Willis for uforsiktig omgang med pengene som hun lønnet Wade med.

Anklagene mot Willis truer med å forstyrre saken i Georgia mot Trump, som også er tiltalt på føderalt plan for å ha forsøkt å gjøre om på utfallet av presidentvalget i 2020.

Trumps advokater gjorde det fredag igjen klart at de vil gjøre alt de kan for at saken avvises i retten.

Les også: Dommer avviser Trumps krav om henleggelse av dokumentsaken

Mer fra Dagsavisen