Verden

Hamas-talsperson sier Bidens uttalelser om våpenhvile er forhastet

En talsperson fra Hamas sier at Joe Bidens uttalelser om våpenhvile er forhastet og ikke stemmer overens med situasjonen på bakken.

I et intervju som ble spilt inn mandag, sa USAs president Joe Biden at Israel kan være villig til å stanse krigshandlingene i Gaza under ramadan på betingelse av løslatelse av gisler.

Han nevnte ikke hvor mange. Biden sa at han håper at avtalen er på plass innen kommende mandag.

Ifølge Hamas-talspersonen er det fortsatt store uenigheter som partene må bli enige om. Israel har foreløpig ikke kommentert Bidens uttalelser.

Forhandlere fra USA, Egypt og Qatar har den siste tiden jobbet med en rammeverksavtale. Avtalen skal innebære en seks ukers pause i kampene mens Hamas slipper fri noen titalls gisler, i bytte mot at Israel slipper fri palestinske fanger.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har Hamas mottatt et avtaleforslag som innebærer blant annet 40 dagers våpenhvile og løslatelse av 40 gisler og 400 palestinske fanger.

Israel har truet med å invadere Rafah helt sør på Gazastripen dersom gislene ikke er frigitt innen starten på ramadan rundt 10. mars. Nesten 1,5 millioner palestinere er stimlet sammen i Rafah, og de fleste av dem har flyktet fra israelske angrep lenger nord.

Les også: Trump på bunn i ny undersøkelse: Tidenes verste presidentMer fra Dagsavisen