Verden

Støre gratulerer Finlands nye president med valgseieren

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) gratulerer Finlands nye president Alexander Stubb og sier han ser fram til et tett samarbeid.

– Gratulerer som ny finsk president, Alexander Stubb. Vi kjenner deg godt fra nært samarbeid mellom Finland og Norge, og for felles sikkerhet i nord. Ser fram til gode samtaler og tett samarbeid! skriver Støre i en melding på X/Twitter.

Konservative Stubb erklærte søndag kveld seier etter å ha fått drøyt 51 prosent av stemmene i andre valgrunde i det finske presidentvalget. 1. mars erstatter han avtroppende president Sauli Niinistö, som har sittet siden 2012.

Les også: Alexander Stubb erklærer seier i presidentvalget i Finland

Les også: Haley: – Ikke vær på lag med en som dreper sine motstandere

Les også: Rasende Medvedev: – La jorden brenne under føttene hans

Nyeste fra Dagsavisen.no: