Verden

Michael Jordans basketsko solgt for 8 millioner dollar

Seks basketsko legenden Michael Jordan brukte i avslutningen av sesongene han vant NBA med Chicago Bulls, er solgt på auksjon for rekordhøye 8 millioner dollar

Ifølge auksjonshuset Sotheby’s satte vinnerbudet ny prisrekord for sko som er brukt i kamp. Samlingen som ble solgt fredag besto av én Air Jordan-sko fra hver av de siste kampene i 1991, 1992, 1993, 1996, 1997 og 1998.

– Dette er både en påminnelse om det varige inntrykket Michael Jordan har gjort og et konkret uttrykk for hans legendestatus, noe som blir ytterligere forsterket av sluttresultatet, sier Brahm Wachter fra Sotherby's i en uttalelse.

Det er ikke kjent hvem som har kjøpt samlingen med halve skopar, og selgeren beskrives kun som «en privat amerikansk samler», som fikk tak i skoene fra en tidligere leder i Chicago Bulls.

Jordan begynte med å gi en sko til en person i klubbledelsen etter kampen som sikret tittelen i 1991. Deretter ble det en tradisjon, forteller Sotheby's. Fredagens skokjøper får også med seg bilder av Jordan som går i én sko mens han feirer titlene.

I tillegg til å være en sportens største profiler – av mange regnet som tidenes beste spiller – bidro Jordan også til fornying av idrettssko og kulturen rundt dem da han sammen med Nike skapte Air Jordan-skoene midt på 1980-tallet.

Mer fra Dagsavisen