Verden

Kilder sier Hamas er villig til å forlenge våpenhvilen

Kilder tett på Hamas sier at gruppen er villig til å forlenge våpenhvilen med fire dager for å frigi flere israelske gisler, melder nyhetsbyrået AFP.

En kilde som AFP har snakket med, sier at Hamas har informert meklerne om at de er villige til å forlenge våpenhvilen med fire dager.

– De sa at de vil slippe løs israelske gisler som de og andre grupper har holdt fanget, i løpet av perioden, sier kilden.

Det var 7. oktober at Hamas angrep Israel uten forvarsel og bortførte til sammen 240 personer.

Meklere jobber iherdig

Internasjonale meklere jobber onsdag for at våpenhvilen mellom Hamas og israelske styrker på Gazastripen skal bli forlenget ytterligere.

– Hovedfokuset og håpet vårt akkurat nå er å bli enige om en bærekraftig våpenhvile som vil føre til videre forhandlinger og omsider avslutte denne krigen, sa talsperson for Qatars' utenriksdepartement, Majed Al Ansari, på en pressekonferanse onsdag.

Israel har mottatt listen over gisler som blir frigitt onsdag, men der er ikke kjent hvor mange. Familiene til personene på listen er blitt orientert, uttaler regjeringen i landet.

Mandag ble våpenhvilen som i utgangspunktet skulle vare i fire dager, forlenget med 48 timer. Dersom den ikke forlenges på ny, går den ut i løpet av onsdagen.

60 israelere løslatt

Så langt i våpenhvilen har totalt 60 israelere blitt løslatt. De fleste er tilsynelatende fysiske friske, men rystet. Ytterligere 21 gisler, hvorav 19 er fra Thailand, én fra Russland og én er russisk-israelsk, har også blitt løslatt i separate forhandlinger.

Før våpenhvilen løslot Hamas fire gisler, mens den israelske hæren reddet ett. To andre gisler ble funnet døde inne på Gazastripen.

Etter den siste utvekslingen har til sammen 180 palestinske kvinner og tenåringer blitt løslatt fra israelske fengsler. De fleste var tenåringer som er anklaget for å ha kastet steiner og brannbomber i sammenstøt med israelske styrker.

Mer fra Dagsavisen