Verden

Flytrafikken i gang igjen etter gisselsituasjonen på flyplassen i Hamburg

En væpnet mann som befant seg på lufthavnen i Hamburg i 18 timer, er pågrepet. Flytrafikken startet igjen søndag kveld.

Tysk politi opplyste om utviklingen søndag ettermiddag. Mannen skal ha blitt pågrepet uten å gjøre motstand.

Flygningene ved flyplassen var innstilt etter at mannen kjørte gjennom sperringer og inn på flyplassområdet lørdag kveld. Han hadde med seg datteren, som ifølge tysk politi ble holdt som gissel. Ikke før søndag kveld var flytrafikken i gang igjen, nesten 24 timer etter at gisselsituasjonen oppsto.

Søndag morgen opplyste politiet at de forhandlet med mannen. Passasjerer ble oppfordret til ikke å dra til flyplassen.

Ville til Tyrkia

Da mannen kjørte inn på flyplassområdet, skjøt han to ganger i lufta og kastet to brennende flasker ut av bilen. Der parkerte han under et fly fra Turkish Airlines. Forhandlingene med mannen foregikk på tyrkisk.

Politiet tror strid om barnefordeling og foreldrerett er bakgrunnen for hendelsen. Mannen skal ha tatt datteren fra sin kone før han dro til flyplassen. Kvinnen varslet politiet om det som hadde skjedd.

Ifølge den tyske avisen Bild skal mannen ha krevd å få fly til Tyrkia sammen med fireåringen.

Over 100 innstilte fly

Over 100 flyginger ble innstilt som følge av gisselsituasjonen og flere fly ble omdirigert. Tusenvis av reisende er berørt av hendelsen, og hundrevis ble innlosjert på hotell i nærheten som følge av forsinkelsene, skriver nyhetsbyrået AP.

Tysk politi sa søndag ettermiddag at de er i gang med forberedelser slik at flytrafikken fra Hamburg kan gjenopptas raskest mulig. Hamburg flyplass er den femte travleste kommersielle lufthavnen i Tyskland målt etter antall reisende, og har ruter til over 130 destinasjoner.


Mer fra Dagsavisen