Verden

Unnskylder seg etter upassende spørsmål

FIFA brøt inn da BBC-journalist stilte upassende spørsmål. Nå unnskylder de seg.

I Marokko er det ulovlig å ha et homofilt forholdt. Har du noen homofile spillere i troppen din, og hvordan er livet for dem i Marokko?

Dette spørsmålet stilte en BBC-reporter kapteinen for det Marrokkanske kvinnelandslaget i fotball, Ghizlane Chebbak på en pressekonferanse før deres åpningskamp mot Tyskland, der de senere tapte 6-0, ifølge CNN.

Chebbak skal ha unngått å svare på spørsmålet før en FIFA-representant avbrøt reporteren og fortalte de skulle holde seg til fotballrelaterte spørsmål, ikke politikk.

– Det handler om mennesker, det har ingenting med politikk å gjøre. Vær så snill, la henne svare på spørsmålet, skal journalisten ha svart.

I henhold til marokkansk lov er seksuelle handlinger mellom to personer av samme kjønn forbudt og kan straffes med opptil tre år i fengsel, ifølge Landinfo.

Marokkos kvinnelandslag tapte 6-0 mot Tyskland under deres første kamp i verdensmesterskapet.

Flere reagerer på BBC-journalistens spørsmål, blant annet Shireen Ahmed, en reporter for CBC Sports. Hun mener uttalelsen var over streken.

– Kapteinen kan ikke uttale seg om spillere eller kommentere retningslinjer fordi det kan være farlig for dem også, skrev hun i

En talsperson for BBC fortalte til CNN at de ser at spørsmålet var upassende.

– Vi erkjenner at spørsmålet var upassende. Vi hadde ingen intensjon om å forårsake skade eller bekymring.

Nyeste fra Dagsavisen.no: