Verden

Kalte dragshow for «trussel mot barn»: Går av etter sex med 19-åring

En republikaner i Texas skjenket unge praktikanter, og hadde samleie med en 19 år gammel praktikant. Det ble han tatt på fersken i, og nå har han trukket seg fra stillingen sin.

Bryan Slaton, en republikansk politiker i Texas, har tidligere uttalt at det må komme et forbud mot at barn får være publikum på dragforestillinger, for angivelig å beskytte dem mot «perverse voksne». Det meldte blant annet NBC News i juni i fjor.

Nå har han trukket seg fra stillingen, etter at en intern etterforskning viste at han har deltatt i «upassende seksuell oppførsel», skriver The Guardian.

Den interne etterforskningen slo i forrige uke fast at han ga alkohol til en 19 år gammel praktikant, og senere hadde sex med henne i leiligheten sin.

Senere skal han ha vist henne en truende e-post, og sagt at alt ville gå bra så lenge hun ikke sa noe om møtet deres.

Slaton skal også ha bedt en kollega om å holde oppførselen hemmelig.

Svarer ikke på anklagene

I sitt avskjedsbrev nevnte ikke 45-åringen noe om anklagene han har fått mot seg.

– Jeg ser frem til å tilbringe mer tid med min unge familie, og vil fortsette å finne måter å bidra til lokalsamfunnet mitt, og alle innbyggerne i hele vår flotte delstat, skrev han.

Statlige republikanske partiledere er derimot klarere i sine uttalelser, og ønsket Slatons avskjed velkommen.

– Den beskrevne oppførselen (...) bør aldri tolereres, og utvisning er riktig, sa en av dem i en uttalelse.

– Med disse handlingene har han brutt tilliten folket i Slatons distrikt har gitt ham som folkevalgt, og han har med rette trukket seg.

Mer fra Dagsavisen