Verden

Kraftig økning i antallet personer som blir påkjørt og drept etter å ha sovnet på gata

Etter at samfunnet åpnet opp igjen, har det vært en kraftig økning i antallet personer som blir påkjørt og drept etter å ha sovnet på gata i Tokyo.

Gatene og restaurantene i Tokyo er igjen fulle av folk etter to år med pandemi. Men nå går myndighetene i storbyen ut og oppfordrer folk til å drikke med måte.

Grunnen til at de nå går ut med oppfordringen, er at det har vært en kraftig økning i antallet personer som blir påkjørt og drept etter å ha sovnet på gata.

Ifølge politiet har 13 personer blitt drept så langt i år, som er en dobling fra året før, skriver avisen The Guardian.

Ti av de drepte hadde ifølge politiet drukket alkohol før de sovnet på gata.

Nå frykter myndighetene at tallet kan bli enda høyere fordi mange japanere skal ut og markere slutten av året med en såkalt bonenkai-fest.

Formålet med disse festene, der folk går ut med arbeidskolleger og venner, er å glemme alle bekymringer og problemer fra året som har gått. Det er vanlig at det drikkes store mengder alkohol på disse festene.


Som følge av alle dødsfallene, har politiet i metropolen gått ut og oppfordret folk om å være bevisst hvor mye alkohol de drikker og at de må passe på seg selv og sine kolleger så alle kommer seg trygt hjem.

Myndighetene har også sluppet en informasjonsfilm med kjente komikere som advarer folk om farene ved å drikke store mengder alkohol.

For å unngå flere påkjørsler har myndighetene også oppfordret taxi- og lastebilsjåfører til å senke farten om natten og kjøre med fullt lys.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen