Verden

Flere skutt på T-banestasjon i New York: – Blod og kaos overalt

Ti personer ble skutt og seks andre såret etter et angrep på en T-banestasjon i Brooklyn i New York tirsdag. Gjerningsmannen er fortsatt på frifot, men situasjonen etterforskes ikke som et terrorangrep.

Oppdatert med video fra pressekonferansen

Brannmannskaper rykket ut etter melding om røykutvikling på T-banestasjonen ved Sunset Park i Brooklyn. Da de kom fram, fant de flere personer med skuddskader og det som først ble omtalt som flere udetonerte sprengladninger, ifølge en talsperson for brannvesenet. Ifølge flere amerikanske medier er det trolig snakk om røykgranater, og politiet opplyste etter en stund at det ikke lenger var sprengfarlige gjenstander inne på stasjonen.

Minst 16 personer er skadd og sendt til sykehus, hvorav ti har skuddskader. På en pressekonferanse 18.15 norsk tid tirsdag kveld ble det opplyst at det ikke er noen eksplosiver på t-banen, og at situasjonen ikke blir etterforsket som et terrorangrep. Videre ble det opplyst at ingen er livstruende skadet.

– Vi kjenner ikke til gjerningsmannens motiv, men vi utelukker ingenting, sa politikommisjonær Keechant Sewell i New York-politiet på pressekonferansen.

– Blod og kaos overalt

Etter at t-banen kom inn på stasjonen så Yav Montano at den ble omringet av røyk, og det han trodde hørtes ut som fyrverkeri.

– Da jeg fant ut at det var skudd er jeg veldig glad for at jeg hadde gjemt meg bak en av stolene på t-banen. Jeg har ærlig talt ingen ord som kan beskrive hva jeg har vært vitne til, sier han til CNN og fortsetter:

– Jeg var i fronten av den tredje vognen og alt skjedde bak meg i den bakre delen av den tredje vognen. Så fort røyken bredte om seg begynte folk å gå fremover mot den fremste delen av vogna. Vi prøvde å åpne døra til en annen vogn, men fikk det ikke til, sier Montano.

– Det var blod på gulvet. Da det skjedde trodde jeg ikke det var skyting, siden det hørtes ut som fyrverkeri. Det eneste jeg så var at folk løp i panikk og løp over hverandre og det var bare totalt kaos. Folk prøvde å komme seg over i en annen vogn, men heldigvis kom t-banen seg fort til neste stopp slik at alle kunne komme seg av t-banen, legger han til.

Jakter på gjerningsmann

Det er foreløpig sparsomt med opplysninger, men ifølge kilder hos nødetatene jaktes det på en afroamerikansk mann som er kraftig bygd, og som skal ha vært iført gassmaske og en oransje refleksvest av den typen bygningsarbeidere bruker.

Politikilder sier til NBC at mannen ble observert mens han kastet en gjenstand inne på T-banestasjonen før han deretter begynte å skyte. Gjerningspersonen skal fortsatt være på frifot.

– Ro og normalitet ble forstyrret, brutalt forstyrret, av et individ så kaldhjertet at han ikke brydde seg om individene han overfalt mens de rett og slett bare var i gang med sin hverdag. Denne personen er fortsatt på frifot. Denne personen er farlig, sa guvernør Kathy Hochul under en pressekonferanse tirsdag.

Bilder fra stedet viser flere personer som ligger blodige på perrongen på T-banestasjonen mens andre sitter lent mot søyler mens et lag med grå røyk henger over stasjonen.

President Joe Biden er briefet om hendelsene i New York.

Mer fra Dagsavisen