Verden

Hundrevis bøtelagt i protestkolonne ved Paris

Hundrevis av bilister er bøtelagt av fransk politi for å ha deltatt i en bilkolonne på vei til Paris i protest mot koronarestriksjonene.

Politiet opplyste lørdag formiddag at de har utstedt nær 300 bøter. Sju personer er pågrepet.

Etter å ha tilbrakt natten like utenfor Paris, begynte bilkolonnen å kjøre mot hovedstaden lørdag morgen. Deltakerne er inspirert av canadiske lastebilsjåfører som ved hjelp av protestaksjoner har lammet grensetrafikken mellom Canada og USA.

Fransk politi har varslet av over 7.000 politifolk står klare til å håndheve forbudet mot at bilkolonnen kjører inn i Paris.

For første gang siden «gule vester»-protestene i slutten av 2018, befinner det seg pansrede kjøretøy i gatene i Paris.

Statsminister Jean Castex sier at myndighetene må reagere hardt hvis demonstrantene forsøker å hindre trafikken til og fra Paris.

Hundrevis av biler, bobiler og varebiler fra blant annet Lille, Strasbourg og Chateaubourg startet reisen mot Paris fredag.

Demonstrantene krever at ordningen med koronapass oppheves. Mange protesterer også mot høye strømpriser og mener myndighetene må gjøre mer for å avhjelpe situasjonen.

Tilsvarende protester har de siste dagene dukket opp i Australia, New Zealand og Nederland. Østerrike og Belgia har lagt ned forbud mot at bilkolonnene får kjøre inn henholdsvis Wien og Brussel.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Mer fra Dagsavisen