Verden

Taliban beordrer butikkeiere til å «halshogge» utstillingsdukker

Taliban har beordret butikkeiere i det vestlige Afghanistan til å kutte hodene på utstillingsdukker. De mener at menneskefigurene bryter islamsk lov.

Et videoklipp som viser menn som sager plasthodene av kvinnefigurer, spres nå i sosiale medier.

– Vi har beordret butikkeierne til å kutte hodene av utstillingsdukker siden figurene er i strid med sharialovene, sier Aziz Rahman, leder av departementet for dyd og forebygging av laster i byen Herat, til AFP onsdag.

– Hvis de bare dekker hodet eller skjuler hele utstillingsdukken, vil ikke Allahs engel gå inn i butikken eller huset deres og velsigne dem, forklarte han etter at noen klesselgere først hadde reagert med å dekke hodene til utstillingsdukkene med plastposer eller hodeskjerf.

Under Talibans strenge tolkning av islamsk lov er det forbudt å skildre menneskefiguren.

Taliban har så langt ikke utstedt noen nasjonal politikk for utstillingsdukker eller statuer.

Siden de kom tilbake til makten i august, har Taliban i økende grad påtvunget befolkningen sin strenge tolkning av islamsk lov. Taliban har også sterkt innskrenket friheter, spesielt for kvinner og jenter som nå utestenges fra store deler av samfunnet. Men også menn blir irettesatt eller straffet hvis de ikke har tilstrekkelig langt skjegg eller bryter andre av Talibans strenge regler.

(©NTB)

Mer fra Dagsavisen