Verden

Flertall i delstatsforsamlingen i New York for riksrettsprosess mot Cuomo

Et flertall i New Yorks delstatsforsamling vil begynne riksrettsprosess mot guvernør Andrew Cuomo hvis han ikke trekker seg.

New York-guvernør Andrew Cuomo er i hardt vær etter at granskingen av anklagene mot ham ble lagt fram tirsdag. Foto: Office of the NY Governor via AP / NTB

Minst 82 av de 150 medlemmene av delstatsforsamlingen har sagt offentlig eller bekreftet overfor AP at de vil støtte en riksrettsprosess hvis Cuomo ikke trekker seg. Det trengs simpelt flertall for å starte en slik prosess.

New Yorks justisminister Letitia James la tirsdag fram resultatet av en gransking av New York-guvernøren, utført av to advokater.

Ifølge James konkluderer granskingen med at Cuomo har seksuelt trakassert nåværende og tidligere ansatte i New York.

Både president Joe Biden og Nancy Pelosi, lederen av Representantenes hus, tok tirsdag til orde for at Cuomo må gå av. De er begge partifeller av Cuomo, som har vært guvernør i New York siden 2011.

64 år gamle Cuomo har avvist å ha berørt noen på upassende vis, men han sa tidlig at han beklaget hvis oppførselen hans ble misforstått som flørting.

Minst elleve kvinner har kommet med anklager mot Cuomo, ifølge New York Times. Cuomo har selv omtalt flere av anklagene som falske.