Verden

Det hvite hus: Vaksine tilgjengelig for 90 prosent av voksne amerikanere innen 19. april

Innen 19. april vil 90 prosent av amerikanerne ha en koronavaksine tilgjengelig, anslår Det hvite hus. Deretter vil USA bli ledende i kampen mot korona globalt.

Det hvite hus kommer med anslaget om at 90 prosent av voksne vil ha vaksinen tilgjengelig innen åtte kilometer hjemmefra, samtidig som de legger fram en rekke tiltak som skal sikre at flere får vaksine raskt.

Samtidig advarte president Joe Biden om at krigen mot korona langt fra er vunnet, og han langet ut mot folk som «vi så på TV de siste uken som sto for uansvarlig oppførsel» som bringer USA til randen av en ny koronabølge.

Når amerikanerne er ferdig vaksinert, vil USA også ta sikte på å bli ledende i verden i kampen mot koronaviruset, sier utenriksminister Antony Blinken.

– I månedene framover er jeg overbevist om at USA etter hvert blir ledende i å skaffe tilgang til vaksiner over hele verden, sa han mandag.

President Joe Biden har allerede bestemt at det skal sendes millioner av AstraZeneca-vaksiner til Mexico og Canada, og har gitt 4 milliarder dollar til Covax-samarbeidet.

USA har også inngått en avtale om å produsere vaksiner i India i samarbeid med Japan og Australia med det formål å starte vaksineringskampanjer i Sørøst-Asia og Stillehavet.

Over 93 millioner i USA har fått første vaksinedose, mens 51 millioner amerikanere så langt er blitt fullvaksinert, ifølge oversikten til New York Times.

Mer fra Dagsavisen