Verden

En serenade for Carla

Kona var pasient på sykehuset og den gamle mannen fikk ikke komme inn til henne på grunn av korona. Da tok italieneren fram trekkspillet og framførte en serenade for henne utenfor vinduet.

Den første sangen italienske Stefano Bozzini (81) framførte for Carla, sin kone gjennom 47 år,  var «Spanish Eyes» av Engelbert Humperdinck.

–   Det er hennes yndlingssang. Jeg gjorde dette fordi jeg er så glad i henne, sa Bozzini, ifølge The Guardian, som skriver om denne Romeo- og Julie-lignende episoden.

Artikkelen fortsetter under videoen

Posted by Valerio Marangon on Sunday, November 8, 2020

– Trenger musikk for å få opp humøret

Det hele ble foreviget på en video som nå går viralt på nettet, og fant sted sist søndag utenfor et sykehus i byen Castel San Giovanni. Den ligger i Emilia-Romagna-regionen i Nord-Italia, et område som igjen er hardt rammet av koronaviruset. 74 år gamle Carla var ikke syk av covid-19, men var innlagt på mistanke om kreft.

Sykehuset var uansett stengt for alle besøkende på grunn av korona, og Carla lå der i 10 dager, uten at mannen hennes fikk lov til å komme inn til henne. Det var da Stefano Bozzini fikk ideen til den romantiske gesten. Bozzini, som er militærveteran og skal være en erfaren musiker, holdt det gående med flere sanger etter at han hadde spilt «Spanish Eyes», og både kona og hennes medpasienter tittet interessert ut av sykehusvinduene.

–  Når hun hørte musikken utenfor, kom hun til vinduet. Da fikk jeg i det minste sett henne, sier Bozzini, som har tre barn sammen med Carla.

Den yngste døde av kreft som 25-åring. Også Carla kan nå være alvorlig syk, og skal behandles videre av spesialister. Ekteparet holder seg ellers mest hjemme, av frykt for å bli smittet av koronaviruset.

–  Det som skjer i verden nå er så forferdelig, så nå trenger vi musikk for å få opp humøret, sier Bozzini.

Les også: Paris mintes ofrene for terrorangrepene i 2015