Verden

Kamala Harris kaller høyesterettshøringen uforsvarlig

Demokratenes visepresidentkandidat Kamala Harris mener det av smittevernhensyn er uansvarlig å avholde høringen av høyesterettsnominerte Amy Coney Barrett.

Under senatshøringen av Amy Coney Barrett, som er nominert til en plass i USAs høyesterett, ber demokratene henne om å avstå fra saker knyttet til Donald Trump.

– Du må avstå, sa senator Richard Blumenthal til Barrett under høringen. Hvis Barrett som høyesterettsdommer blander seg inn i saker knyttet til valget, vil hun skade omdømmet til høyesterett, ifølge senatoren fra Connecticut.

Republikanerne vil ha Barrett på plass akkurat i tide for behandlingen av Affordable Care Act 10. november. Det er ventet at hun vil stemme mot reformen, som er bedre kjent som Obamacare.

Demokratene har prøvd å koble nominasjonen av Barrett til helsespørsmål.

– Helsedekning for millioner av amerikanerne står på spill med denne nominasjonen, sa California-senator Dianne Feinstein.

Les også: Topp-republikaner nektet å la seg koronateste før høyesterettshøring

Ber republikanerne vente til etter valget

Republikanere har over tid prøvd å sette en stopper for Obamacare juridisk.

– Vi har ikke råd til å gå tilbake til den tiden da amerikanere ble nektet forsikring eller avkrevd enorme pengebeløp, sa Feinstein.

Barrett ankom mandag med familien sin til den første av fire dager med høring denne uken i justiskomiteen i Senatet.

Som følge av koronatiltak er det mange færre folk i publikum enn det som er vanlig ved slike høringer. Alle i publikum bruker munnbind.

Demokratene mener republikanerne ikke har folket på sin side når de forsøker å få gjennom valget av ny høyesterettsdommer før valget 3. november. De mener det er vinneren av presidentvalget som skal utnevne avdøde Ruth Bader Ginsburgs erstatter.

Les også: Fauci mener høyesterettsnominasjonen førte til superspredning i Det hvite hus

Uforsvarlig

Demokratenes visepresidentkandidat Kamala Harris mener det av smittevernhensyn er uansvarlig å avholde høringen av høyesterettsnominerte Amy Coney Barrett.

– Denne høringen har brakt sammen over 50 personer som sitter i et lukket rom i timevis mens vår nasjon står overfor et dødelig luftbårent virus. Komiteen har ignorert det som er fornuftig for å holde folk trygge – blant annet å ikke teste alle medlemmene – på tross av et koronavirusutbrudd blant senatorer i denne komiteen, sa Harris, som ikke var til stede fysisk.

Visepresidentkandidaten mener at høringen burde ha blitt utsatt. Avgjørelsen om å holde den er uansvarlig, sa hun.

Høringen av Amy Coney Barrett, som er nominert til den ledige plassen i USAs høyesterett, startet mandag.

Les også: Nominert som ny høyesterettsdommer – dette står Amy Coney Barrett for

Mer fra Dagsavisen