Verden

Medier: Trump kalte falne soldater for tapere

Donald Trump kalte i 2018 falne amerikanske soldater for tapere, ifølge magasinet The Atlantic og nyhetsbyrået AP. Trump forsikrer at han aldri sa noe slikt.

I en artikkel i The Atlantic omtales flere tilfeller der Trump angivelig har snakket nedsettende om amerikanske soldater som er blitt drept eller tatt til fange i kriger der USA har deltatt.

Under et besøk i Frankrike i 2018 avlyste Trump et besøk til krigskirkegården Aisne-Marne, der amerikanske soldater som falt i første verdenskrig, ligger gravlagt. Trump skal da ha sagt at kirkegården «er fylt med tapere», ifølge fire ulike kilder som ikke ønsker å bli navngitt.

Nyhetsbyrået AP har også snakket med anonyme kilder som bekrefter at Trump sa dette. Trump selv og hans medarbeidere avviser imidlertid opplysningene.

– Jeg er villig til å sverge på hva som helst at jeg ikke sa dette om våre falne helter. Ingen respekterer dem mer enn jeg, sa Trump til pressefolk i Washington torsdag.

Han gjentok den offisielle forklaringen på hvorfor besøket på krigskirkegården i Frankrike ble avlyst: At tåke og regn gjorde det vanskelig å fly dit med helikopter.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.

Mer fra Dagsavisen