Verden

Mary Trumps omstridte bok om sin onkel kommer 14. juli

Donald Trumps niese Mary Trump slipper bok om USAs sittende president 14. juli. Hun omtaler Trump som verdens farligste mann.

Saken er oppdatert

«Donald Trump er ute av stand til å kontrollere sine følelser», skriver hans niese Mary Trump i ny bok.

Den 240 sider lange boken heter «Too Much and Never Enough: How My Family Created the World's Most Dangerous Man». Den er ventet å inneholde en rekke lite smigrende omtaler av den amerikanske presidenten.

Forlaget Simon & Schuster har flyttet utgivelsesdatoen fram med to uker etter at en domstol avviste et søksmål fra Trump-familien, som forsøkte å få til et midlertidig forbud mot å utgi boken, skriver NTB.

Mary Trump, som er klinisk psykolog, er datter av Donalds bror Fred Trump Jr., som døde i 1981. Hun omtaler sin egen familie som «giftig».

– Hun beskriver et mareritt av traumer, destruktive forhold og en tragisk kombinasjon av omsorgssvikt og misbruk, skriver forlaget Simon & Schuster om boken.

I boken kommer det fram at Donald Trump betalte en kompis for å ta opptaksprøven til Universitet for ham, skriver New York Times.

Formålet med jukset var å sikre seg adgang til Wharton business school ved University of Pensylvania, noe han til slutt fikk adgang til etter først å ha gått på Fordham.

Hvor mye vennen hjalp til, er uklart, all den tid Trumps college-karakterer aldrri er blitt offentlig kjent. I februar vitnet hans personlige advokat Michael Cohen at Trump hadde fått ham til å true med søksmål mot skoler som friga opplysninger om Trumps skoleresultater og kartakterer, hevdes det i boken.

Les også: Donald Trump ønsker å åpne skolene til høsten

Psykolog

Bak på boken har Mary Trump skrevet en tekst om sin onkel som ikke setter verdens mektigste mann i særlig godt lys.

«Donald er som han var da han var tre år: Ute av stand til å vokse, lære og utvikle seg, ute av stand til å kontrollere sine følelser, regulere sine reaskjoner eller å ta til seg informasjon», skriver Mary Trump.

Hun er altså utdannet klinisk psykolog og sier at hennes perpektiv er ikke bare i form av å være Donald Trump eneste niese, men også som psykolog, skriver Guardian.

Les også: Kanye West stiller i høstens presidentvalg og da kan Kim Kardashian bli USAs neste førstedame

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Mishandlet

I boken hevdes det at Donald Trump ble mishandlet og neglisjert i barndommen og at dette er noen av årsakene til at han i dag er «verdens farligste mann».

Robert Trump, Donalds bror og Marys onkel, mener boken er i strid med en taushetspliktavtale signert av Mary Trump i 2001. Hun får ikke selv distribuere boka, men retten mener forlaget ikke er del av avtalen. Dermed får de trykke og distribuere den.

Boken kommer i kjølvannet av tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver John Boltons bok, som beskriver Trump som korrupt og inkompetent. (NTB)

Lest denne?: Professor garanterer at Donald Trump taper neste presidentvalg

Les også: Kanye West stiller til valg og kaller partiet «Birthday Party»

Mer fra Dagsavisen