Verden

Politireform vedtatt i Representantenes hus

Representantenes hus vedtok en omfattende politireform torsdag. Men den har trolig ingen mulighet for å bli vedtatt i Senatet.

Reformen ble vedtatt med 236 stemmer mot 181, der bare tre republikanere støttet den. I Senatet har republikanerne flertall, og de har gjort det klart at de er imot en så bred reform.

Reformen som ble vedtatt, tar sikte på å redusere politivold, utvide politiutdannelsen og bedre kontrollen over politiets virksomhet.

Den vil blant annet forby kvelertak, gjøre slutt på razziaer der politiet ikke banker på, utvide bruken av kroppskamera og opprette en database over ukorrekt oppførsel.

Les også: Trump ber høyesterett oppheve Obamacare – rundt 20 millioner kan miste helseforsikringen

Reformen går ikke så langt som mange Black Lives Matter-aktivister har krevd, nemlig å avslutte finansieringen av politiet.

President Donald Trump har sagt at han vil nedlegge veto mot forslaget om det skulle bli vedtatt i begge kamrene. Han støtter i stedet en langt mindre omfattende reform som Republikanerne i Senatet utarbeidet, og som Demokratene blokkerte tirsdag. De mener den ikke inneholder noen konkrete krav.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.