Verden

Cruisepassasjer: – Fikk Titanic-følelse

Flere av passasjerene om bord på Viking Sky roser både mannskapet og redningsmannskapene. De beskriver opplevelsen som «surrealistisk».

Amerikanske Rodney Horgen sier til NRK at vannet rev med seg 20–30 personer da en flere meter høy bølge slo i stykker ett vindu eller en dør og rev med seg bord og stoler i restauranten.

– Det beste ordet vil være «surrealistisk». Vi satt i restauranten da skipet begynte å vugge kraftig fra side til side. Folk falt over ende og middagstallerkener skled på gulvet. Mange tanker gikk gjennom hodet mitt og jeg tenkte på Titanic, sier han.

På Twitter

Passasjeren David Hernandez har lagt ut bilde på Twitter og roser mannskapet.

«Mannskapet har gjort en fantastisk jobb med å holde roen» skriver han.

Også passasjeren Mary Reid tar til Twitter for å rose både mannskapet og redningsmannskapet.

«Vi har fått van og mat og mannskapet er fantastiske. Takk til det profesjonelle mannskapet som fløy oss ut og Røde Kors og frivillige som møtte oss med smil og omtanke», skriver hun blant annet.

Ryan Flynn har lagt ut en video på samme tjeneste der hans 83 år gamle far blir heist opp i et redningshelikopter.

Godt ivaretatt

Den amerikanske pensjonerte tannlegen og forfatteren Alexus Sheppard er fortsatt om bord og sier til Dagbladet at folk var relativt rolige.

– Sjøen var grov, men elektrisiteten og lysene kom på igjen rimelig raskt. Varmen fungerte også. Vi ble godt ivaretatt av mannskapet, sier hun.

Røde Kors opplyser i en pressemelding at flere av passasjerene som er reddet i land er traumatiserte etter redningen. De fleste er forslått eller har kutt og bruddskader. (NTB)

Nyeste fra Dagsavisen.no: